Ideale vakantiebestemming met kinderen: Domaine Le Bost

9 augustus 2016 | Categorie: Eropuit

Ik kreeg van een paar mensen appjes met de vraag waar ik was, aangezien het hier zo stil op mijn blog was. Sorry jongens, maar ik was op vakantie! We zijn net terug van twee heerlijke weken in Frankrijk. Vorig jaar ontdekten we een heel fijn plekje in Frankrijk en omdat we dit dé ideale vakantiebestemming met kinderen vinden, zijn we er dit jaar weer heengegaan. En niet alleen wij, ook andere gezinnen die dit plekje vorig jaar ontdekten waren er weer. Een gezellig weerzien dus.

Regelmatig zie ik mensen om me heen struggelen; waar gaan we naar toe met vakantie? En ook wij vinden het elk jaar weer lastig om een leuk plekje te vinden. Tenzij je heel gericht weet waar je naar toe wilt gaan, verzuip je al snel op het internet in al die duizenden accommodaties. Uren achtereen achter je computer om dat ene leuke plekje te vinden. Vakantiezoekstress!

STOP MET ZOEKEN! Ik heb de ideale vakantiebestemming met kinderen voor je gevonden: Domaine Le Bost.

Ideale vakantiebestemming met kinderen: Domaine Le Bost

In het kort: Domaine Le Bost (Thiviers, Dordogne) wordt sinds een paar jaar gerund door Menno en Henriëtte. Zij zijn een aantal jaar geleden naar Frankrijk verhuisd en hebben van het domein een sprookjesachtige plek gemaakt. Op het domein van 4 hectare verhuren zij 7 gîtes (kleine huisjes) en 4 luxe safaritenten. Toen wij voor de eerste keer het terrein opreden, voelde ik meteen al de kriebels in mijn buik. Via de lange oprijlaan kom je uit bij deze prachtige, typisch Franse, idyllische plek.

Bij het huis waar Menno en Henriëtte met hun drie kinderen wonen vind je een ruim terras met grote houten tafels waar je prima kunt tafelen. ’s Ochtends bestel je een lekkere koffie, ’s avonds schuif  aan voor een heerlijke maaltijd die Menno bereidt (een groot voordeel van deze plek!). Kinderen krijgen een aparte kindermaaltijd die al tijdens het voorgerecht van de ouders wordt geserveerd, ideaal! Ook voor verse broodjes, croissants en jus wordt elke ochtend gezorgd (als je dat wilt).

Door het kleinschalige karakter maak je snel contact met de andere gezinnen. Een grote plus! De kinderen spelen overdag en ’s avonds lekker met elkaar op het veld, op de trampoline of in het zwembad. Er is zelfs een ingerichte schuur met kasten vol speelgoed waar de kinderen zich prima met elkaar vermaken. Je hebt hierdoor echt af en toe je handen even vrij en kunt zelfs een boekje lezen (voor mij een unicum)!

Zelf zaten wij in een van de gîtes, maar ook de safaritenten zijn een aanrader. Spiksplinternieuw met zelfs een eigen badkamer!

Alle voordelen op een rij:

– Goed bereidbaar met auto (afstand is goed te doen)
– Kleinschalig karakter, dus snel contact met anderen!
– Alleen maar gezinnen met kinderen: genoeg vriendjes en vriendinnetjes dus
– Gîtes en tenten staan zo opgesteld dat je voldoende privacy hebt
– Gîtes en tenten zijn van alle gemakken voorzien
– Een overzichtelijk grasveld: je raakt je kinderen niet kwijt
– 5 dagen per week kun je aanschuiven voor een heerlijke avondmaaltijd
– Elke dag verse broodjes, croissants en jus
– Genoeg leuks in de omgeving (waaronder dorpjes, een prachtig meer, waterpretpark, grotten, klimpark)
– Supermarkt om de hoek

Mocht je interesse hebben, neem dan wel snel contact op met Menno en Henriëtte. Dit plekje is zeker onder de gasten die er eerder zijn geweest erg populair. Wij gaan volgend jaar weer een nieuw plekje ontdekken maken dus graag een plekje voor iemand anders vrij :-)

N.B. Volgende week deel ik een andere ideale vakantiebestemming met kinderen, de plek waar wij de 2e week vertoefden. Op 3 uur afstand van Domaine Le Bost. Misschien vindt je dat plekje wel net zo leuk als wij…  Houd mijn blog in de gaten, wie weet heb je je vakantie voor volgend jaar dan al bepaald!

ideale vakantiebestemming met kinderenHet veld waar de kinderen lekker kunnen spelen

ideale vakantiebestemming met kinderenHet terras waar je ’s avonds aan kunt schuiven voor een lekker diner

ideale vakantiebestemming met kinderenUitzicht vanaf het terras

ideale vakantiebestemming met kinderenEen van de gîtes (hier zaten wij in)

ideale vakantiebestemming met kinderenEen prachtig meer op nog geen 10 minuten afstand

11187201_783100018434063_9028599197722633215_o
Een prachtig plaatje…

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reply Kleine Prinses 9 augustus 2016

  ziet er daar prachtig uit!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Mijn nieuwe wagen: Peugeot Partner TeepeeMy Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 10 augustus 2016

  Het klinkt superleuk en wat een mooie foto’s. Heerlijk dat je zo’n prachtige vakantieplek hebt gevonden!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…7 effecten van gordijnen op je interieurMy Profile

 • Reply Noraly 12 augustus 2016

  Het klinkt heerlijk! Wij zitten als we naar Frankrijk gaan altijd op een ander vertrouwd stukje in de Dordogne (wat een mooie streek!), maar deze klinkt serieus leuk, hou ik in gedachten.

  • Reply Marjolein 13 augustus 2016

   Het was echt heerlijk, echt een aanrader! Zag ook jou heerlijke blog voorbijkomen. Nog niet eens gereageerd, wel gelezen :-) App je snel! xx

 • Reply Ideale vakantiebestemming met kinderen: Les Fruits du Passau - Blogbymar.com 3 september 2016

  […] ik eerder nog over dé ideale vakantiebestemming met kinderen in de Dordogne, nu heb ik er nog eentje voor je, […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge