Zo vond ik heel snel een nieuwe oppas

17 juni 2016 | Categorie: Overig

Hoe en waar vind je een nieuwe oppas voor je kinderen? Iets waar veel moeders volgens mij wel een keertje (of vaker) mee te maken krijgen. We hebben al jaren (naast opa en oma) een hele leuke. Mijn kinderen zijn enorm dol op haar (en wij dus ook). Ze heeft verantwoordelijkheidsgevoel, genoeg overwicht (de kinderen luisteren naar haar) en ze is ook nog eens heel erg gezellig met ze. Maar ze is ondertussen 20 jaar, studeert en heeft daarnaast een stevige bijbaan. Gevolg: ik moet haar maanden van tevoren reserveren. En zelfs dan heeft ze vaak geen tijd.

Andere moeders bewaken hun eigen oppas met hun leven!

Op zoek naar een nieuwe dus. Aan kennissen en vrienden vroeg ik of zij er niet nog eentje kenden. Het antwoord was in bijna alle gevallen ‘nee, sorry!’ (huh, hebben jullie zelf dan geen oppas?). In een paar gevallen mocht ik het nummer krijgen, onder strikte voorwaarde dat zij dan het eerste recht van oppas kregen (echt waar, meerdere keren gehoord!). Hoe zie je dat dan voor je? Maak ik een afspraak en bedenkt een vriendin een week later dat ze haar ook nodig heeft, moet ik dan mijn afspraak weer afzeggen? Poeh poeh, moeders bewaken hun eigen oppas met hun leven!

oppas

Mijn nieuwe oppas vond ik uiteindelijk zo!

Na nog een reeks vriendelijke verzoekjes aan andere moeders of ze er ALSJEBLIEFT nog eentje kenden (zonder resultaat natuurlijk) was ik er helemaal klaar mee. Opeens kreeg ik onder de douche een ingeving. Ik had op Facebook een keertje een groep voorbij zien komen; een oppasgroep. Ik plaatste een oproepje waarbij ik benadrukte iemand te willen die vaak beschikbaar is. Aan maanden vooruit plannen doe ik niet meer. Ik verwachtte er eigenlijk niet al teveel van, maar -surprise!- binnen een mum van tijd ontving ik een aantal superleuke berichten van spontane meiden die er graag een nieuw oppasadresje bij wilden hebben. Ik bezocht de afzonderlijke Facebookpagina’s om een beetje een beeld te krijgen en antwoordde uiteindelijk het meisje dat me het meeste aansprak. Ik vroeg meteen of ze dat komend weekend zin en tijd had om een paar uurtjes op te passen. En warempel: ze kon!

LEES OOK: BEN JE MOE? 7 TIPS VOOR MEER RUST EN ME-TIME!

Toen ze aanbelde zag ik het gelijk: een superleuk, vlot, lief meisje. 19 jaar, niet te jong dus. De kinderen (maar ook ik) waren meteen dol op haar! Na een korte overdracht liet ik haar met mijn kroost achter. Later die avond vroeg manlief of ik het niet eng vond om mijn kinderen bij een vreemde achter te laten. Wat weet je tenslotte van een meisje dat je eigenlijk nog helemaal niet kent? Maar het voelde gewoon goed. Meteen. Binnen een uur kregen we een appje dat alledrie de kinderen superzoet waren gaan slapen. Driewerf hoera!

Een nieuwe oppas; ik heb er zo lang tegenaan gehikt. Maar mijn zoektocht is uiteindelijk beloond. Met dank aan Facebook!

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reply Linda 18 juni 2016

  Super handig, mag ik vragen welke groep? Wij hebben ook regelmatig oppas nodig.

  • Reply Marjolein 18 juni 2016

   Hi Linda! Ik heb de oppas gevonden via Oppas Duinoord Den Haag. Ik woon zelf in deze wijk, maar ik merk dat er veel oppassen reageren buiten deze wijk. Misschien bestaat er ook zo’n groep voor Delft (daar woon je toch?)?

 • Reply Maaike 19 juni 2016

  Wat fijn dat het gelukt is om een nieuwe oppas te vinden. Ik heb zelf geen kinderen maar een goede oppas lijkt me echt bittere noodzaak en een echte lifesaver! Wat is facebook toch handig eigenlijk.

 • Reply Marijke 20 juni 2016

  Ja wij kwamen daar dus ook wel achter. De oppas is inmiddels wat oud geworden. Nu ging de oppas al 9 jaar mee, dus zou gek zijn als ze nog 16 zou zijn, maar toch. Ook wij moeten dus op zoek…
  Marijke onlangs geplaatst…Happy hamamdoekMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge