Mannen denken maar aan een ding!

20 juni 2016 | Categorie: Persoonlijke posts

Mannen denken maar aan één ding. Of hooguit drie misschien: vrouwen, werk en -niet in de laatste plaats- zichzelf! Ok, ik chargeer misschien een klein beetje. Maar weet je, sinds ik moeder ben valt het me pas écht op dat mannen het eigenlijk supereasy hebben. Heus, dit blog is geen klaagzang, want hoe langer ik erover nadenk (en hoe duidelijker het me wordt), hoe meer ik er eigenlijk om kan lachen. Het is ook supergrappig om dit soort gesprekken met andere moeders te hebben. Je zult versteld staan van alle herkenbare verhalen…

Mannen denken maar aan één ding!

mannen

Neem alleen al ons ochtendritueeltje (of laat dat ‘tje’ maar weg met drie kleine kinderen). De wekker gaat. Manlief gaat (nadat hij uitgebreid met zijn iPhone op de wc heeft gezeten) lekker een douche pakken. Even scheren, wassen, afdrogen, wat aftershave opspuiten, je kent het wel… Vervolgens neemt hij rustig de tijd om te bedenken wat hij die dag aan gaat trekken. “Zal ik dit overhemd aandoen of die schat?” Even in zijn telefoon kijken wat voor afspraken hij ook al weer heeft. Poeh poeh, de knoop wordt doorgehakt; het wordt die witte. Ik heb ondertussen drie kinderen uit bed geplukt, hun kleding voor die dag gepakt, een wasmachine aangezet, de volgende was klaargelegd, de gordijnen en ramen opengedaan, het bed opengeslagen. En oh ja, er moet ook nog gesport worden, dus sporttassen inpakken en de tandenborstels mee naar beneden nemen. Ik neem een sprint naar de douche, kijk in de spiegel en zie dat mijn wenkbrauwen hoognodig geplukt moeten worden. Snel nog even wat haren eruit trekken. Kak, mijn nagellak moet eraf, even remover pakken. Douchen, oksels scheren, tandenpoetsen, afdrogen, make-uppen, insmeren, haren föhnen en aankleden.

LEES OOK: EEN DAG UIT HET LEVEN VAN EEN WERKENDE MOEDER.

Eenmaal beneden heeft manlief de boterhammen van de meiden gesmeerd. Dat is een taakje dat ik hem heb toegeschoven. Wat hij overigens trouw doet. Ondertussen geniet hij van zijn ontbijtje met in zijn linkerhand zijn telefoon om het nieuws op NU.nl te volgen. Ik warm snel mijn havermoutontbijt op en kleed (terwijl ik een paar happen neem) de kinderen aan. Ik kam/vlecht hun haren en poets de tanden. Ergens tussendoor is manlief vertrokken naar zijn werk…

Wij vrouwen kunnen gewoon meer aan!

Cadeautjes voor kinderfeestjes, de verjaardagspartijtjes organiseren van onze eigen kinderen, afspraken met het consultatiebureau, speelafspraakjes met andere kinderen, tandartsbezoeken, nieuwe tandenborstels, kappersafspraken, nieuwe kinderschoenen en jassen, schoolverplichtingen, sportclubjes, de boeken terug naar de bibliotheek, een cadeautje naar die verre vriendin in Australië, nieuwe plantjes voor de tuin, de planten water geven, afspraken plannen voor het weekend, een nieuwe oppas zoeken, vriendenboekjes, de bedden verschonen, het speelgoed ruimen, Vaderdag, de was, de winterkleding opruimen, het strijkwerk, de werkster; er zijn zooooooooveeeeeeeel dingen waar wij als moeder aan denken. ELKE DAG MAAR WEER! En dan heb ik het nog niet eens over mijn eigen, persoonlijke dingen!

Nu weet ik dat wij vrouwen gewoon heel erg goed zijn in multitasken. Ik ben er zeker van dat menig man kierewiet zou worden van dit soort lange to do-lijstjes. Mannen moeten gewoon heel gericht een taak toegeschoven krijgen. Mijn man is daarom vanaf nu verantwoordelijk voor alle boodschappen. En zo af en toe schuif ik een wasmand met vouwwerk zijn kant op. “Jouw beurt!” Of hij er blij mee is weet ik niet, hij sputtert nooit tegen. Maar in elk geval heb ik nu één ding minder om over na te denken. De tussenstand: 4 tegen 100!

P.S. Voordat jullie allemaal denken dat mijn man niets uitvoert, dat is gelukkig niet het geval. Dit blog gaat over de honderd dingen waar wij vrouwen over nadenken, de dingen die wij zien en regelen. Dingen waar mannen niet zo snel over nadenken…

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge