Een dag uit het leven van een werkende moeder

2 juni 2016 | Categorie: Persoonlijke posts

In december beschreef ik een dag uit mijn leven. Zomaar een doordeweekse woensdag, een dag waarop ik niet op kantoor zit maar met de kinderen ben. Een dag die geen stiltes kent en waarop ik van hot naar her ren. Een dag die me tegelijkertijd ook veel voldoening geeft, omdat ik de hele dag bij mijn schatjes ben. Nu, een paar maanden later, leek het me leuk om een werkdag te beschrijven. Hoe ziet een dag van een werkende moeder eruit? Mijn ochtend- en avondritueel bijvoorbeeld? Hoe regel ik het met het brengen en halen van de kinderen naar en van school? Wat is het eerste dat ik doe als ik op kantoor kom? En gaat mijn jongste naar de opvang of niet? Wie kookt er bij ons en wie brengt de kinderen naar bed? Daarom vandaag: ‘Een dag uit het leven van een werkende moeder’.

Een dag uit het leven van een werkende moeder (met 3 kids)

6.00 uur:
De kleine wordt wakker. Het is en blijft een vroeg vogeltje. Op een doordeweekse dag vind ik het niet zo’n probleem, we kunnen toch niet veel langer blijven liggen. Ik loop snel naar boven voordat de rest van het grut wakker wordt. Ondertussen maakt manlief een papfles voor hem en duikt daarna onder de douche. Hoewel de kleine die fles niet meer ‘hoort’ te krijgen, houden we ‘m er voor het gemak maar in. Met drie kids word je steeds soepeler :-)

een werkende moeder

6.20 uur:
Manlief is aangekleed en gaat met de kleine naar beneden. Ik sluip naar boven en doe meteen even een wasje in de wasmachine. De volgende was leg ik ook alvast klaar.

een werkende moeder
Daarna ga ik de meiden wakker maken. Eerst de oudste, ze is nog in diepe slaap. Ik doe haar gordijnen open en neurie een liedje. Ze rijkt haar armen naar me uit en ik til haar uit bed. Daarna is de tweede dame aan de beurt. Steevast hoor ik wat gegrom uit bed komen. Ze heeft een hekel aan wakker gemaakt worden en draait zich het liefste nog een keertje om. Ik open de gordijnen en spoor haar aan uit bed te komen. Afhankelijk van haar bui loopt ze zelf naar beneden of blijft ze dwars bovenaan de trap staan. Meestal weet ik haar wel over te halen zelf de trap af te lopen.

6.50 uur:
Ik duik onder de douche, maak me op en kleed me aan. Ondertussen kleden de kinderen zich beneden aan en gaan alvast aan het ontbijt. Manlief maakt tijdens het ontbijt alle broodtrommels voor school klaar.

een werkende moeder
7.20 uur:
Ik kom beneden en maak snel mijn ontbijtje warm. Voorheen begon ik mijn dag met een kop koffie, maar sinds een paar weken volg ik het programma van The green happiness. De dag start ik vandaag een pompoenpuree met havermout en chocoladekruimels. Ik heb het gisteravond al klaargemaakt en hoef het alleen nog maar op te warmen.

een werkende moeder

De kinderen mogen na het ontbijt heel even televisie kijken. Terwijl ik een paar happen van mijn ontbijt neem, kam ik hun haren, poets hun tanden en zeg dat ze moeten plassen. Ergens tussendoor probeer ik ook nog een kop koffie te drinken. Manlief is naar zijn werk vertrokken.

een werkende moeder

7.50 uur:
De oppas komt en neemt de drie kinderen meteen mee naar school. Toen ik mijn derde kreeg hebben we bewust voor een gastouder aan huis gekozen. Met drie kinderen was dat goedkoper dan een crèche. Het brengt heel veel rust in huis. En nog steeds knijp ik in mijn handjes met onze lieve oppas. Snel roep ik nog wat dingen naar haar, de rest volgt later via de app.

8.00 uur:
Ik pak nog snel wat dingen uit de koelkast voor mijn lunch van vanmiddag. Vandaag staan speltboterhammen met hummus, tomaten en komkommer op het menu. Als tussendoortje pak ik een plak bananencake uit de vriezer en nog wat fruit. Ik trek mijn schoenen aan en loop naar mijn fiets. Ik geniet van het zonnetje dat al schijnt.

een werkende moeder

8.30 uur:
Ik ben op kantoor! Van het fietsen krijg ik het altijd heel warm, snel even wat kleren uittrekken. Ik pak vanuit de kelder de lift naar de 17e etage. Daar aangekomen stop ik mijn lunch in de koelkast, ik vul mijn waterfles en neem een kop koffie. De werkdag kan beginnen!

een werkende moeder

17.00 uur:
Mijn werkdag zit erop, ik fiets weer naar huis.

17.20 uur:
Ik kom thuis. De kinderen rennen altijd uitgelaten naar de voordeur en we zijn blij elkaar weer te zien. Vandaag heb ik de oppas gevraagd om de kinderen aan het einde van de dag te badderen. Dat scheelt een hele hoop. Ik heb gisteravond voor twee dagen gekookt, dus ik hoef alleen het eten even op te warmen. Lekker wat rauwkost erbij en klaar! De kinderen mogen aan het einde van de dag nog heel even televisie kijken met een soepstengel en nootjes.

17.45 uur:
Aan tafel! Manlief is vanavond later thuis dus ik eet alleen met de kinderen. De oppas gaat weer naar huis. Vanavond staat spaghetti op het menu met heel veel groenten. Als toetje eten we nog wat fruit.

18.15 uur:
We zijn klaar met eten. De kinderen mogen nog even in de tuin spelen voordat we naar boven gaan. Ondertussen doe ik de boel in de keuken een beetje aan kant.

18.30 uur:
We gaan naar boven. Plassen, handen wassen, tanden poetsen, verhaaltje lezen en slapen. Elk kind breng ik afzonderlijk naar bed. Een belangrijk qualitymomentje van de dag. Ik begin bij de jongste en eindig bij de oudste. Als ik de oudste in bed heb gelegd sorteer ik mijn was. Ik vouw op wat droog is, dat wat gestreken moet worden gaat in de strijkmand en de vuile was gaat in de wasmachine.

20.00 uur:
Meestal kom ik rond 20.00 uur weer beneden. Manlief is ondertussen thuis en eet zijn bord met eten dat ik voor hem apart heb gehouden. Ik zet een kop decaf en eet een tussendoortje (vijgen). Daarna ga ik alvast het ontbijt van morgen klaarmaken. Ziet er smakelijk uit, niet?!

een werkende moeder

21.00 uur:
Ik maak me klaar om te sporten. Ik trek mijn sportkleding aan, doe mijn haar in een knot en ga naar de werkkamer. Misschien heb je al gelezen dat ik sinds een paar weken bezig ben met fit worden. De focus ligt de komende tijd op gezonde voeding en sporten. Vier keer in de week ben ik aan de beurt. Ik doe het thuis; geen excuus dus om het niet te doen. Volgende week zal ik meer over de training vertellen.

een werkende moeder

22.00 uur:
Een heftige training vandaag, ik ben blij dat het erop zit. En tegelijkertijd ben ik ook trots op mezelf dat ik het weer gedaan heb. Ik drink nog wat water en duik onder de douche.

een werkende moeder

22.30 uur:
Ik verheug me op mijn bed en vind het heerlijk om even helemaal niks meer te doen. Soms pak ik een boek maar vandaag kijken we samen nog heel even tv voordat we gaan slapen.

23.00 uur:
Mijn dag is afgelopen. Ik heb er 17 uur opzitten haha. Nu even een paar uurtjes slapen en dan gaat de wekker (lees: kind) weer af. Slaap lekker allemaal!

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reply Saskia 3 juni 2016

  Leuk om te lezen hoe je dag eruit zien.
  Saskia onlangs geplaatst…Oeps! Als nieuwbakken schoolmoeder gelijk de fout in.My Profile

 • Reply Noraly 3 juni 2016

  Grappig om te lezen, zo’n kijkje achter de schermen. Herkenbaar ook. Al ben je een voorbeeld wat betreft sporten hoor.
  Noraly onlangs geplaatst…Getest: bento boxen, snackzakjes en broodtrommelsMy Profile

 • Reply Sarah 5 juni 2016

  Leuk zo’n kijkje achter de schermen! En wat tof zo’n gastouder aan huis.

 • Reply Maaike 19 juni 2016

  Leuk om te zien hoe je dat eruit ziet. Knap dat je werken, drie kids en gezond (er) leven combineert. Fijn dat je een goede gastouder hebt, lijkt echt een goede oplossing.
  Maaike onlangs geplaatst…Wonen in een vrieskist: Lenny zat in het ijskoude Cold Lake.My Profile

 • Reply Mannen denken maar aan een ding! - Blogbymar.com 20 juni 2016

  […] LEES OOK: EEN DAG UIT HET LEVEN VAN EEN WERKENDE MOEDER. […]

 • Reply Fiene 5 jaar - blij en een beetje weemoedig - Blogbymar.com 19 juli 2016

  […] LEES OOK: EEN DAG UIT HET LEVEN VAN EEN WERKENDE MOEDER […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge