Afscheidscadeautje juf of meester – 8 ideeen

29 juni 2016 | Categorie: DIY

Nog héél even en dan is het schooljaar weer afgelopen. Weer een jaar verder. Een jaar waarin mijn oudste dochter in groep 3 heeft leren lezen en schrijven. Daar waar ze in het begin van het schooljaar nog nauwelijks een letter kon lezen, leest ze vandaag als een razende Roeland haar boekjes. Ik ben zo trots als een pauw! Schrijven doet ze ook graag. Vooral zelfverzonnen verhaaltjes in een schriftje.

Het was ook het jaar dat mijn andere spruit voor het eerst naar school ging. Die eerste onwennige dagen kan ik me nog goed herinneren. Daar zat ze dan, mijn kleine meisje in de kring. Een beetje beteuterd zag ze eruit. Tranen brandden in mijn ogen als ik haar voor het raam gedag zwaaide. Zal ze het naar haar zin hebben? Zal ze snel vriendinnetjes maken? En wat als ze naar de wc moet, wie helpt haar dan?

Maar daar waren de juffen. De rotsen in de branding. De tijdelijke moeders die over mijn kroost waakten. Die mijn kleine telgje troostte als ze een traantje moest laten om mama. Die haar vertrouwen gaf dat ze het allemaal wel prima kon. De andere juf die mijn dochter zoveel leerde. Die haar even apart nam als ze onzeker was of even iets niet snapte. De juffen die ervoor zorgden dat mijn meiden zo’n leuk schooljaar hebben gehad.

Afscheidscadeautje juf of meester

Ik wilde deze lieve juffen iets geven. Een kleinigheidje om ze te laten zien dat ik hun aandacht, liefde en inzet zo enorm waardeer. Het internet staat vol met leuke ideeën. Een tekening of knutselwerkje van je kind is natuurlijk ook al heel leuk en attent. Maar voor wie nét even meer wil dan dat heb ik een aantal ideeën die ik op het net vond op een rijtje gezet. De foto’s spreken volgens mij voor zich…

afscheidscadeautje juf

afscheidscadeautje juf

De laatste DIY (die met de limonadetap) vond ik op Moodkids. Een compleet setje om lekkere ijsthee te maken. Ik vond het een van de leukste ideeën die ik zag en besloot een soortgelijk setje samen te stellen voor de juffen. De tap kon ik nergens meer vinden, dus werd het een roze limonadekan.

afscheidscadeautje juf

Bij Flying Tiger kocht ik de verschillende attributen. Een kan, een pollepel, een notitieblokje, roerstaafjes en een thee-ei. Verder kocht ik ergens anders nog een zakje groene thee. Op de dag dat ik het weggeef doe ik er nog wat verse munt bij. In het notitieblokje schrijf ik straks een persoonlijk berichtje aan de juf. Op de tweede bladzijde een recept om zelf ijsthee te maken. Zoals je ziet ben ik nog niet helemaal klaar. Alles moet nog in de kan, ik pak het nog in en voorzie de kannen (totaal 3) van een naamlabeltje.

Ga jij nog wat geven aan de juf of meester?

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reply Jacqueline 30 juni 2016

  Wat een leuke ideetjes! Zelf geef ik niks, mijn dochter zit volgend jaar weer bij dezelfde meester. Ik heb ooit kussenhoesjes gemaakt met daar alle namen van de kinderen uit de klas erop geborduurd (ik heb een borduurmachine), voor 3 juffen… wat een klus was dat! Maar ze waren er erg blij mee.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Loedermoeder: wil je echt zo genoemd worden?My Profile

 • Reply Bianca 30 juni 2016

  Super leuke ideeën! Ik ben ook al aan de slag geweest voor de eerste juffendag van mijn kleine man.
  Bianca onlangs geplaatst…Weten jouw kinderen wat hun ouders op het werk doen?My Profile

 • Reply Nathalie 30 juni 2016

  Superleuk!!!

 • Reply Vlijtig Liesje 1 juli 2016

  Mijn kinderen zitten op de middelbare school nu en daar hoeft dit gelukkig niet meer.

 • Reply Rochella 1 juli 2016

  Wat een leuk ideetjes. Mijn zoon gaat binnenkort naar de middelbare school dus hier kan ik wel wat mee :)

 • Reply Noraly 1 juli 2016

  Goeie timing, ik heb weer wat inspiratie opgedaan!
  Noraly onlangs geplaatst…Kindertraktatie: fruitdieren makenMy Profile

 • Reply Kleine Prinses 14 juli 2016

  super leuke ideeën !
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Quote van de week (W28)My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge