10 x waarom dochters zo leuk zijn!

7 mei 2016 | Categorie: Persoonlijke posts

Een paar weken geleden schreef ik over de 10 redenen waarom ik jongens zo ontzettend leuk vind. Heb je zin om die blog terug te lezen, dan moet je even hier kijken. Ik heb nog 2 meisjes en dus kan een blog over de dametjes niet achterblijven. Ik voel me enorm gezegend met mijn twee dochters en vind dat ik enorm bof dat ik mag ervaren hoe het is om 2 meiden én een jongen te hebben. Ik schreef al eerder dat ik meisjes zo anders vind dan jongens. Hun gedrag, spel, interactie, voorkeuren; het is zo mooi om die verschillen te zien en ervaren! Ik geef je een aantal redenen waarom ik dochters zo ontzettend leuk vind.

waarom dochters zo leuk zijn

10 redenen waarom dochters zo leuk zijn:

1) Mijn dochters zijn échte meisjes-meisjes. Ze spelen met barbies, houden van prinsessen en ballerina’s. Ik geniet ervan als ik ze samen in hun meisjesspel zie opgaan.

2) Het getut met meisjes (haren vlechten, verkleden, make-uppen) is zo leuk!

3) Mijn dochters doen me herinneren aan mezelf als meisje. Ik zie mezelf terug in hun gedragingen, hun spel, hun onzekerheden, hun vrijheden.

4) Meisjes hebben de rust en het geduld om bijvoorbeeld te knutselen of te tekenen.

5) Meisjes ontwikkelen al heel snel een eigen willetje en smaak! Grappig (en soms ook irritant) om te zien hoe jong ze al iets wel of niet leuk vinden.

6) De band tussen mijn geliefde en mijn meiden vind ik prachtig om te zien. Meisjes zijn vaak échte papa’s-kindjes.

7) Er met de meiden op uitgaan, samen shoppen en een broodje eten in de stad, is oergezellig!

8) Het gegiechel en gegil, het blijft een typisch meidendingetje.

9) De manier waarop ze moederen over hun kleine broertje ontroert me.

10) Een leven zonder meiden kan ik me niet voorstellen!

Heb je zelf een dochter? Laat vooral in een reactie achter waarom dochters zo leuk zijn!

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge