Keuzes maken: wat vind je nou écht belangrijk?

15 mei 2016 | Categorie: Persoonlijke posts

Jullie zullen het misschien wel gemerkt hebben; het is een stukje rustiger op mijn blog. Daar waar ik de laatste maanden 3, 4 en soms wel 5 artikelen per week plaatste, heb ik vorige week het dieptepunt van 1 artikel bereikt. De reden hiervoor heeft alles te maken met prioriteiten stellen, keuzes maken. Een onderwerp waar jullie vast ook regelmatig mee te maken hebben. Ik schreef er al eerder over. Eén van de dingen die je kunt doen om meer rust en me-time in je leven te krijgen is keuzes maken. Ik blijf het een uitdaging vinden; er zijn zoveel dingen die ik leuk en belangrijk vind en er zitten simpelweg te weinig uren in mijn dag. 32 uur per week werken, 3 kinderen, een huishouden, mijn man, vrienden en familie, sporten, gezond eten en niet te vergeten het schrijven op mijn blog. Ik wil het allemaal, en het liefste ook allemaal goed doen. Dat gaat dus niet. Dan loop je over, ga je dingen half doen, raak je gefrustreerd en word je moe.

Keuzes maken: wat vind je nou écht belangrijk?

Vorige week bezochten we familie in Noorwegen. Grappig dat je tijdens een vakantie altijd tot een soort bezinning komt. Gaat nadenken over wat je nou écht belangrijk vindt in het leven. We hebben uitvoerig gesproken over ons leven, over wat we willen en de keuzes die we maken. Beide zijn we tot de conclusie gekomen dat we op dit moment (naast ons gezin) onze gezondheid het allerallerbelangrijkste vinden. Topfit worden, gezond eten en sporten. Niet alleen voor onszelf maar juist ook voor elkaar, onze kinderen en onze toekomst. Een gezond leven erop nahouden kost tijd. Tijd om een gezonde – met liefde bereide maaltijd op tafel te zetten. Tijd om allebei intensief te sporten. En dat betekent (zoals het er nu naar uitziet) dat mijn avonden opeens anders ingevuld gaan worden. Daar waar ik normaal gesproken aan het einde van de dag uitkijk naar het moment dat ik op de bank met mijn laptop kan neerploffen, zal ik mijn laptop nu vaker in de la laten liggen.

Over mijn laptop gesproken; ik merk soms ook dat als een van mijn kinderen lastiger naar bed gaat, ik frustraties voel. Ik zeg nog net niet ‘ga nou slapen want ik wil achter mijn laptop zitten’. Ik bedacht me onlangs hoe krankzinnig ik dit eigenlijk vind. Alsof mijn laptop zo belangrijk is. Een paar dagen geleden had ik weer even zo’n momentje. Mijn oudste viel door de warmte lastig in slaap en ik legde voor de vierde keer mijn laptop aan de kant om naar boven te gaan. Ik besefte me op dat moment dat mijn kind zoveel belangrijker is dan mijn stomme computer. Ik ben uiteindelijk bij haar gaan liggen, aaide over haar hoofdje en ze viel vredig in slaap. Daarna heb ik mijn computer gelaten voor wat het was. En dat voelde zo goed!

keuzes maken

En wat dacht je van een mooi boek lezen of dat ene kastje in een andere kleur verven, een diepzinnig gesprek met je man voeren, lekker om 20.00 uur samen in bed duiken, in de tuin werken, een brief aan die ene vriendin schrijven… Er zijn nog zoveel andere mooie dingen in het leven!

Mijn prioriteit: topfit worden!

Maar prioriteit 1: ons gezin en fit worden dus. Over dat fit worden. Ik heb al vaker geschreven dat ik meerdere pogingen heb ondernomen om tot een goede workout te komen. Het lukt me de laatste tijd aardig met mijn hoelahoep en Ballet Beautiful trainingen. Maar of dit genoeg zoden aan de dijk zet? Het roer moet gewoon om en de komende tijd krijg ik hulp van een personal trainer! Op het moment dat ik dit schrijf is hij een schema voor mijn workout thuis aan het maken. Morgen start ik! Het wordt echt bikkelen, want ik moet 4 keer per week aan de bak. En ook qua voeding ga ik de komende periode heel streng voor mezelf zijn. Ik heb het e-book van Your 50 days of Green Happiness aangeschaft en start daar ook morgen mee. Ik ben heel benieuwd wat de komende maanden mij op dit vlak gaan brengen maar heb er heel veel vertrouwen in dat het positief zal zijn.

Uiteraard zal ik mijn vorderingen met jullie delen op mijn blog. Ik blijf ondertussen wel schrijven, uiteraard ook over andere onderwerpen. Wel minder vaak dan dat ik tot nu toe deed, zodat ik genoeg tijd overhoud voor al die andere mooie dingen in het leven…

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reply Barbara 16 mei 2016

  Herkenbaar wat je schrijft! Herkenbaar ook het besef! Hier af en toe nog wat haperingen in de uitvoering! Maar we gaan de goede kant op! Succes met de personal trainer, ben benieuwd hoe het bevalt!

 • Reply Vlijtig Liesje 17 mei 2016

  Wat leuk dat je ook hoelahoept! Ik doe dat tegenwoordig ook, na het hardlopen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…De mythe van het plattelandslevenMy Profile

 • Reply Lori (Mama's Jungle) 17 mei 2016

  Heel herkenbaar en goed om even keuzes te maken. Enjoy it! Liefs x
  Lori (Mama’s Jungle) onlangs geplaatst…Duurzame dingetjes – editie 4My Profile

 • Reply Wilmaaa 17 mei 2016

  Heel erg god van je! Ik wil daar ook meer bewust op letten. Er zijn veel belangrijkere dingen in het leven :)

 • Reply Noraly 18 mei 2016

  Mooi geschreven. Vakanties doen dat ook altijd met mij. Zeker ver weg kan ik me dan altijd een soort Robinson leven voorstellen. :) Ik ben heel benieuwd hoe het gaat met je gezondheidsgoal. Wat een goede doelstelling! Veel succes met doorzetten! x
  Noraly onlangs geplaatst…Finding my feet…My Profile

  • Reply Marjolein 19 mei 2016

   Dank je wel! Binnenkort even bijkletsen?

 • Reply Strakker en fitter worden - zo doe ik dat - Blogbymar.com 7 juni 2016

  […] ik het al aan. In het kader van ‘je kunt niet alles doen wat je leuk vindt’ moest ik keuzes maken. Fitter worden, dat is nu mijn streven. En dat krijgt de komende tijd dan ook mijn volledige […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge