En, werkt zo’n slaaptrainer nou?

5 mei 2016 | Categorie: Opvoeding & ontwikkeling

Begin maart plaatste ik dit bericht: Help, mijn peuter wordt veel te vroeg wakker! Mijn jongste telg werd dag-in-dag-uit nog voor de klok 6.00 uur had geslagen wakker! Ik had van alles geprobeerd: later in bed leggen, middagslaapje overslaan, laten huilen, boekjes in bed leggen, noem het maar op. Als laatste ‘redmiddel’ kocht ik een slaaptrainer: een klok waarbij je zelf het tijdstip instelt waarop – in mijn geval – het konijntje wakker wordt. De bedoeling is dat je kind zelf de klok leert ‘lezen’ en dus netjes in bed blijft liggen als het konijntje nog slaapt.

We zijn nu 2 maanden verder en hebben de wekker al een tijdje uitgeprobeerd. Worstel jij nou ook met zo’n vroege vogel, dan ben je waarschijnlijk héél benieuwd of zo’n wekker werkt.

Mijn ervaringen met de slaaptrainer

Helaas moet ik je teleurstellen: mijn peuter blijft vroeg wakker worden. Logisch ook, want het bioritme van je kind verander je niet door het neerzetten van een wekker. Wat het wél had moeten doen was dat mijn peuter naar de klok zou kijken en zelf zou bedenken ‘ik draai me nog even om…’. Jammer helaas, was het maar zo simpel.

slaaptrainer

Waarom de slaaptrainer bij ons niet werkt:

-> Mijn peuter begint meteen naar ons te roepen en, als we niet snel genoeg komen, gaat hij huilen. Nou vind ik het laten huilen van mijn kind op zich geen probleem, maar helaas worden de andere kinderen er ook wakker van. Drie kinderen voor 6.00 uur uit bed vind ik niet zo’n goed plan.

-> De wekker zorgt er niet voor dat je kind later wakker wordt. Hij blijft dus voor 6.00 uur naar ons roepen. Dit kun je negeren maar gezien het punt hierboven is dat niet zo handig. En dus moet je er elke dag alsnog vroeg uit om hem te wijzen op het slapende konijn, met als gevolg: een nog luider gebrul. Er zaten dagen tussen dat we wel 4-5-6 keer naar boven liepen om hem te wijzen op de wekker. Pfff… doodvermoeiend!

-> In de tussentijd is hij ook nog ziek geweest. Ik vond het erg lastig om hem te ‘trainen’ terwijl hij koortsachtig in z’n bedje lag.

Kun je je kind zonder gevolgen laten huilen, dan zou ik de wekker wel een kans geven. Ik geloof er namelijk nog steeds in dat je een kind binnen een week iets kunt aanleren. Even door die zure appel heen bijten en je kind draait zich nog een keertje om… Althans, dat hoop ik dan voor je ;-)

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reply Linda 5 mei 2016

  Jammer dat hij voor jullie niet werkt! Bij ons werkt Slaaptrainer Sam écht perfect. Onze jongens zijn natuurlijk al wat ouder (6) en wellicht daarmee ook wat makkelijker.
  Maaaarr op mijn aanraden hebben 2 vriendinnen hem ook gekocht. Beide hebben een zoontje van 2.5 jaar. Ook bij hen werkt hij perfect!
  Ze riepen omdat ze geen idee hadden of ze al uit bed mochten, en sja, dan wil je uit bed.
  Maar met Sam is het duidelijk: Slaapt sam nog, dan is het dus nog bedtijd.

  Ik kan me voorstellen dat je hem nu niet meer gaat proberen, na deze slaaptrainer.. Maar als je benieuwd bent, op mijn blog staat er een uitgebreid artikel over Sam :)
  Linda onlangs geplaatst…Mommy’s Musthaves – Joyce van MamsatWorkMy Profile

  • Reply Marjolein 6 mei 2016

   Ik geloof er inderdaad wel in dat het ding kan werken. Maar het trainen vind ik nu erg lastig met 2 andere kids die wakker worden van hun huilende broertje… Ik ga jouw review lezen!

 • Reply Vlijtig Liesje 6 mei 2016

  Jammer dat het niet het gewenste effect had. Maar wel een hele fijne review, en top dat je zo eerlijk bent.

  • Reply Marjolein 6 mei 2016

   Dank je wel!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge