10 x waarom jongens zo leuk zijn!

19 april 2016 | Categorie: Persoonlijke posts

Ik had nooit zo veel met jongetjes. Ik vond jongetjes van anderen vooral vaak druk, soms irritant zelfs. Binnen no time was er wel iets kapot gemaakt. Of vloog de aarde uit mijn pot door de kamer. En stoeien ging ook altijd net iets te hardhandig en eindigde daardoor vaak in gebrul.

Toen ik zwanger was van nummer één hoopte ik stiekem op een meisje (mag ik dat hier eerlijk bekennen?). Het leek me zo leuk, het getut met een meisje. Die wens ging in vervulling. En bij de twintigwekenecho van nummer twee was ik dolblij dat ik er nog eentje kreeg. Twee zusjes, dat leek me het leukste dat er was. Bij nummer drie maakte het me allemaal niet meer uit. Al had ik het er wel met vriendinnen over dat ik totaal geen jongensmoeder was. Ik zag mezelf niet voetballend op een veld staan of met auto’s en treinen spelen. Maar toen ik hoorde dat het een hij was glunderde ik van trots. Een jongen groeide in mijn buik! Ik was dus wél in staat om jongens te maken. Er groeide een heuse vent in mij!

LEES OOK: JONGENS EN MEISJES, EEN WERELD VAN VERSCHIL!

Ondertussen mag ik mezelf al 2,5 jaar een jongensmoeder (of heet je zo als je alleen maar jongens hebt?) noemen. En dat intense gevoel voor mijn zoontje is nooit meer weggegaan. Ik kan nu ook uit ervaring zeggen dat het geen bal uitmaakt wat je krijgt. Jongens en meisjes, ze zijn allebei gewoon heel erg leuk! Wel op hun eigen manier, want jongens zijn gewoon écht anders dan meisjes.

10 redenen waarom jongens zo leuk zijn:

1) Met stip op 1: jongens zijn échte mama’s-kindjes. Niet alleen ik, ook andere moeders bevestigen dit. Jongetjes plakken gewoon heel erg graag aan hun moeder. Moeders zijn heilig, worden op een voetstuk gezet. En dat merk je! De hele dag knuffels en kusjes. Wie wil dat nou niet?

waarom jongens zo leuk zijn

2) Een krentenbol, appel of een banaan? Een joggingbroek of spijkerbroek? Alles is prima! Ik geloof dat ik met mijn meiden al vanaf hun tweede jaar eindeloze discussies voer over wat ze aan willen doen, hoe ze hun haar gekamd willen hebben, wat ze op hun boterham willen hebben, etc. Meiden zijn over het algemeen gewoon pittiger. Kattiger. Jongens doen niet zo moeilijk.

3) Ik vind het zo’n mooi fenomeen dat je je grote liefde in je eigen kind terugziet. In uiterlijk en/of in gedrag. Hoe mooi is dat?!

4) Jongens zijn ondeugend! Die van mij heeft iets met mijn borsten. De blik in zijn ogen als hij ’s avonds vlak voor het slapen om mijn borsten vraagt. Sorry jongen, er zit écht geen melk meer in. Al heul lang niet meer. Toch blijft hij het grappig vinden, en ik stiekem ook.

5) Nooit gedacht dat ik ballen (ik bedoel dan voetballen, hockeyballen, strandballen) leuk zou vinden!

6) What you see is what you get. Geen geknijp, gegil of kattigheid. Hooguit een ram en daarna weer lekker doorgaan alsof er niets is gebeurd. Even goede vrienden!

7) Zo’n klein stoere jongenslijfje is om op te vreten. Echt wel!

8) Ik verbaas me er soms nog steeds over dat jongetjes automatisch naar auto’s grijpen en zichzelf daar – liggend op de grond –  uren mee kunnen vermaken.

9) De trots die ik voel als ik mijn mannen samen zie stoeien.

10) Jongens zijn niet zo kleinzerig. Ze vallen en staan gewoon weer op, zonder te huilen.

Ben jij een jongensmoeder? Vertel jij eens waarom jongens zo leuk zijn! 
P.S. Natuurlijk heb ik als meisjesmama ook 10 redenen waarom ik meisjes leuk vind. Die volgen volgende week! 

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reply Sabine 19 april 2016

  Wat leuk om te lezen! Ik dacht ook altijd: een meisje krijgen zou zó leuk zijn! Maar eigenlijk lijkt het me ook wel tof om mijn vriend terug te zien in zo een schattig mannetje. Plus al deze punten natuurlijk!
  Sabine onlangs geplaatst…Het verjaardagsdiner en mijn nieuwe zonnebrilMy Profile

 • Reply Jodi - liefthuis 19 april 2016

  Heerlijk dit…. Toen ik hoorde dat wij een jongetje zouden krijgen was de eerste gedachte, oooow een mini Stef ( mijn lief)
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Onze kleine dwarsligger lag in stuit….De versie…My Profile

 • Reply 10 x waarom dochters zo leuk zijn! - Blogbymar.com 7 mei 2016

  […] ik jongens zo ontzettend leuk vind. Heb je zin om die blog terug te lezen, dan moet je even hier kijken. Ik heb nog 2 meisjes en dus kan een blog over de dametjes niet achterblijven. Ik voel me […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge