8 tips om van je tweedehands spullen af te komen!

29 april 2016 | Categorie: Lifestyle

Ik heb heel wat kratten met spullen verzameld in de afgelopen paar jaar. Speelgoed, (loop)fietsen, boeken, cd’s, kinderkleding, noem het maar op… Ik had me er zo op verheugd: dit jaar zou ik voor de eerste keer op Koningsdag op een kleedje zitten om mijn tweedehands spullen te verkopen. Helaas pindakaas, er werd regen, regen en nog een regen voorspeld. ‘Echt niet dat ik voor mijn lol in de regen op een kleedje ga zitten!’ en dus liet ik het feest aan me voorbijgaan. Achteraf heb ik spijt! De regen bleef (op een paar spatjes na) achterwege en de kratten staan nog steeds opgestapeld in huis.

Ik was volgens mij niet de enige die besloot het kleedje te laten voor wat het was. Vergeleken met voorgaande jaren viel het reuze mee met de drukte. Er waren nog veel plekken vrij en de mensen die er wél stonden, hielden het op tijd voor gezien. Misschien zit jij nu net als ik met allemaal tweedehands spullen die je graag alsnog kwijt wilt. Een jaartje wachten? Kan! Maar ik geef je meteen een aantal andere tips waar je je tweedehands spullen kunt verkopen of doneren.

8 tips om alsnog van je tweedehands spullen af te komen

1. Kringloopwinkel.nl
De kringloopwinkel, je kent ‘m wel. Bijna elke stad/dorp heeft er wel eentje. De website kringloopwinkel.nl kende ik nog niet. Het is een nationale inzamelingssite waar je in 3 stappen kunt aangeven welke goederen je waar gratis wilt laten ophalen. Van speelgoed en kleding tot aan witgoed en meubels. Kringloopwinkel.nl steunt de kansarme mensen in Gambia met kleding, dekens en kleingoed. Je spullen zijn op deze manier dus echt nog wat waard!

2. Schenken aan een goed doel
Er zijn in Nederland diverse goede doelen waaraan je je tweedehands spullen kunt schenken. Stichting Kinderen van de Voedselbank vind ik persoonlijk een heel mooi initiatief. Ook in ons land zijn er nog veel kinderen die in armoede leven. Kinderen waarvan de ouders geen geld hebben om nieuwe kleren, laat staan speelgoed te kopen. Door je spullen aan deze Stichting te doneren, help je deze kinderen en geef je je spullen dus een tweede leven.

Er zijn uiteraard nog veel meer goede doelen. Ben je op zoek naar een goed doel bij jou in de buurt? Kijk dan op de website spullenschenken.nl. Je klikt aan wat je wilt schenken, voert je postcode in en ziet meteen welke goede doelen er bij jou in de buurt zitten. Ideaal!

3. Weggeven aan vrienden, familie, buren
Je hebt vast nog wel vrienden, collega’s, neefjes of nichtjes die je blij kunt maken met je spullen. Een collega die bijvoorbeeld zwanger is van haar eerste kindje kun je heel blij maken met een krat babyspeelgoed of kleding.

4. Garageverkoop houden
Ik weet nog goed dat mijn tante en oom ruim 25 jaar geleden gingen verhuizen en een garageverkoop hielden. Ze hadden hun garage omgetoverd tot een winkel vol tweedehands meubels, kleding, boeken, platen, noem het maar op… Op straat hadden ze dagen van tevoren aanplakbiljetten opgehangen wat uiteindelijk leidde tot een gigantische verkoop. Je zou met een aantal buren zo’n garageverkoop kunnen organiseren. Zet Facebook in om je sale aan te kondigen en verkopen die handel!

5. Kofferbakverkoop
Een kofferbakverkoop is eigenlijk een soort van ‘kleedjesmarkt’ maar dan vanuit de kofferbak van je auto (en een ruimte naast je auto). Je huurt voor een klein bedrag een plekje op een afgesloten terrein of straat waar je je auto neerzet. Ik heb vorig jaar op Facebook verschillende foto’s gezien van mensen die hun spullen via zo’n sale verkochten. Helemaal ‘hip & happening’! Kofferbakverkopen worden op verschillende plekken in Nederland georganiseerd. Google het maar en je vindt het vanzelf. Deze in Hoek van Holland spreekt mij wel aan.

6. (Overdekte) vlooienmarkten
Er worden heel het jaar door in Nederland (overdekte) vlooienmarkten georganiseerd. Op vlooienmarktenkalender.nl zie je waar en wanneer in Nederland deze vlooienmarkten worden georganiseerd.

tweedehands spullen

7. Jouw Marktkraam
Jouw Marktkraam, een superleuk concept! Je huurt één of meer kramen, voor een klein bedrag per week. Je kraam staat met andere marktkramen in een overdekt (winkel)pand. In Nederland zijn er al meer dan 30 plaatsen waar je een marktkraam kunt huren. Je kunt op elk moment van de dag je kraam inrichten, extra spullen toevoegen of opruimen. Via stickers met een unieke barcode bepaal je zelf de prijs van je spullen. Je hoeft zelf niet achter je kraam te staan. Het personeel dat in het pand met de marktkramen staat, zorgt voor de verkoop van je spullen. Aan het einde van de huurperiode krijg je de opbrengst gestort op je rekening.

8. Wachten tot Koningsdag 2017
Je kunt natuurlijk ook gewoon een jaartje wachten. Wel met het risico dat het volgend jaar écht gaat plenzen en je weer een jaar met je troep blijft zitten ;-)

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reply Vlijtig Liesje 29 april 2016

  Je hebt tegenwoordig ook van die weggeefkasten. Bij ons in de bieb staat er eentje. Daar kun je spullen in zetten en anderen mogen het dan pakken!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Egeltjes taart: voorbeeld en resultaat…My Profile

 • Reply Marushi 29 april 2016

  Handige tips! Ik ga meestal ook naar rommelmarkten, en probeer nog wel eens op marktplaats te verkopen. -x-
  Marushi onlangs geplaatst…Esprit pastel outfitsMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge