Ballet Beautiful: sporten à la Doutzen Kroes

5 april 2016 | Categorie: Health & Food

Sporten en ik gaan niet helemaal samen. We zijn gewoon niet zulke dikke vrienden. De klik ontbreekt. Ik heb daar al meerdere blogs aan gewijd en zal jullie er verder niet mee vermoeien. Word er zelf ook een beetje moe van. Maar met de zomer in het verschiet is de spreekwoordelijke knop toch weer omgegaan. De winterpondjes moeten eraf. Trainen dus! Boy oh boy, wat haal ik me op de hals…

Ik heb mezelf voor de komende maanden een aantal doelen gesteld:

1) Verbeteren conditie
2) Strakker worden
3) Volhouden!

Vooral dat laatste blijft een puntje. Ik ben het zat om telkens vol goede moed ergens aan te beginnen om het vervolgens na een maand of wat weer te laten versloffen. Vaak zijn de gebrek aan tijd en motivatie de grote boosdoeners. Geen doorzettingsvermogen ook. Het abonnement op de sportschool heb ik om deze reden voor eens en altijd opgezegd. Het is gewoon niks voor mij. Pure geldverspilling. Maar wat dan wel? En hoe past het sporten in mijn overvolle schema? Met een baan, drie kinderen, een man die regelmatig laat thuis is en een tijdslurpende hobby?

1) Verbeteren conditie – hardlopen en fietsen

Eerder schreef ik al dat hardlopen voor mij een ideale oplossing lijkt te zijn. Zeker omdat je kunt hardlopen waar en wanneer je maar wilt. Of het nou zes uur ’s morgens of acht uur ’s avonds is; geen tijd is in dit geval geen excuus. Na alle ziektes van de afgelopen weken ben ik deze week eindelijk van start gegaan. Wil je ook starten met hardlopen, lees dan deze blog met tips voor starters van een zeer ervaren hardloopster.

Ballet Beautiful

Naast het hardlopen fiets ik 3 à 4 keer per week naar en van kantoor. In een redelijk rap tempo (manlief houdt mij niet bij, haha). Goed voor ruim 10 kilometer per dag. Best prima toch?!

2) Strakker worden – Ballet Beautiful

Hardlopen alleen vind ik niet genoeg. Ik wil ook gerichte aandacht voor mijn buik-billen-benen (en het liefste ook de rest van mijn lichaam). Iets dat ik makkelijk vanuit huis kan doen. Geen stomme squat oefeningen aan de hand van een papieren schemaatje, maar gemotiveerd door filmpjes die mij écht weten te boeien. Op de blog van Luie mama zag ik een aantal filmpjes van Ballet Beautiful voorbijkomen. Ballet Beautiful is een op ballet geïnspireerde fitness work-out, ontwikkeld door de Amerikaanse New York Ballet dansares Mary Helen Browers. Zij trainde onder meer Nathalie Portman en stoomde haar klaar voor haar rol in de film ‘Black Swan’. Ballet Beautiful is een mix van sierlijke balletbewegingen, een goede houding en gerichte fitnessoefeningen. Het is een enorme hit onder (voormalige) Victoria Secret Angel modellen, onder wie Doutzen Kroes.

Ik begon vorige week met de buik en billen. Met 15 minuten verschillende oefeningen waarbij je alleen je benen en billen traint. Ik vond het best een heftige training. Al vrij snel verzuurden mijn spieren en meerdere keren moest ik het filmpje op pauze zetten om even bij te komen. Goed teken wat mij betreft; er gebeurde tenminste iets. De volgende dag kon ik bijna geen stap meer zetten van de spierpijn. Hooray!

De benen en billen:

De volgende dag ging ik aan de slag met mijn buik en armen. Vooral de oefeningen voor je armen was heftiger dan ik dacht. Probeer maar eens 18 minuten lang je armen op en neer te bewegen (als een zwaan). Hell!

Armen:

Er zijn heel veel filmpjes van Ballet Beautiful te vinden op Youtube. Deze twee bijvoorbeeld:

Full body work-out:

De billen:

3) Volhouden

Voor het eerst sinds lange tijd denk ik iets gevonden te hebben dat ik echt leuk vind en wat ik heel gemakkelijk vanuit huis kan doen! Ik ben enorm dol op klassiek ballet en Ballet Beautiful sprak me om die reden meteen al aan. Mijn doel is om de komende maanden 2 keer per week hard te lopen en 4 keer per week Ballet Beautiful te doen. Omdat het redelijk korte filmpjes zijn denk ik dat dit prima te doen is. Ook mijn voeding krijgt de komende tijd weer meer aandacht. Voor mij betekent dat: minder brood, minder koolhydraten, meer gezonde tussendoortjes en meer water.

Als extra stok achter de deur heb ik mezelf gewogen en gemeten en zal ik jullie regelmatig een update geven van de vorderingen. Laat die zomer maar komen :-)

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reply Diana 5 april 2016

  Punt 3 is erg herkenbaar..volhouden. Dat valt niet mee..althans bij mij. ;-) Ik wens je heel veel succes en hou je blogs in de gaten! :-D
  Diana onlangs geplaatst…Wendy’s Diary #3My Profile

 • Reply Linda Willemsen 5 april 2016

  Ik ben ook al best lang zoekende wat nou echt past bij mij. Ik ben erachter gekomen dat de sportschool niet echt wat is en probeer nu vooral veel te wandelen. Succes!

 • Reply Jodi - liefthuis 5 april 2016

  Wauw nog nooit van gehoord maar dit klinkt goed. Ga ik thuis zeker proberen.

 • Reply Jacqueline 6 april 2016

  Ziet er leuk uit, dat Ballet Beautiful! Ook al is een plié natuurlijk gewoon nog steeds een squat. ;-)
  Ik doe zelf aan fusion buikdansen, daar pak je ook veel spiergroepen mee die je normaal niet gebruikt en is superleuk.

 • Reply Farah 6 april 2016

  Het volhouden lukt me ook nooit echt pfffff
  Farah onlangs geplaatst…OCHTENDSTRESS: TIPS VOOR EEN STRESSVRIJE OCHTENDROUTINEMy Profile

  • Reply Marjolein 6 april 2016

   Volhouden lukt inderdaad bijna nooit :-)

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge