Je eigen raamtekening in 5 stappen!

21 maart 2016 | Categorie: DIY, Lifestyle

Soms zie je iets voorbijkomen en dat je dan denkt ‘dit MOET ik hebben‘. Herkenbaar? Onlangs had ik weer zo’n momentje. Op badschuim.eu las ik over raamtekening.nl en ik was meteen verkocht. Op raamtekening.nl vind je verschillende ontwerpen die je kunt gebruiken voor je eigen raamtekening met krijtstift thuis. En aangezien ik absoluut niet uit de losse pols kan tekenen, is dit voor mij de ideale oplossing!

In 5 stappen je eigen raamtekening met krijtstift

In 5 simpele stappen maak je thuis je eigen, unieke raamtekening. Het enige dat je nodig hebt is een ontwerp (die heeft de winkel volop!), printer, schaar, plakband en een krijtstift (ik kocht er eentje bij Bruna).

1.) Kies het ontwerp en print het uit (na betaling kun je je sjabloon direct downloaden).
2.) Knip de stippellijntjes van het ontwerp eraf. Plak de vellen aan elkaar vast tot het ontwerp compleet is.
3.) Plak het papier met wat plakband vast aan de buitenkant van je raam.
4.) Trek met een krijtstift de tekening aan de binnenkant van het raam over
5.) Verwijder het papier aan de buitenkant. KLAAR!

http://picasion.com/

Zoals je ziet heb ik voordat ik begon eerst de ramen aan de binnen- en buitenkant schoongemaakt. Daarna was het eigenlijk allemaal zo gepiept. Ik heb gekozen voor een vrij uitgebreide raamtekening met allemaal huisjes, dus dat vergde wat meer aandacht en geduld. Toch ben ik in totaal maar 15 minuten bezig geweest met het tekenen van de huisjes. Valt dus erg mee!

raamtekening

Voor de keuken koos ik een ander sjabloon met allemaal cactussen.

raamtekening

Ik ben erg blij met het eindresultaat. Het geeft mijn kamer en keuken een heel gezellige uitstraling. Het is net weer even anders dan anders. En als ik het zat ben, dan haal ik het er zo weer af.  Nu maar hopen dat mijn 6 lieve kinderhandjes van de ramen afblijven… ヅ

P.S. Raamtekening.nl heeft heel veel ontwerpen in verschillende thema’s (o.a. dieren, geboorte, quotes). Een ontwerp koop je al voor € 2,50 of € 5,00 (geen geld vind ik zelf)! Wil je kans maken op een gratis sjabloon? Tot 30 maart kun je meedoen met de winactie van Badschuim.eu.

 

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reply Diana 21 maart 2016

  Wat ontzettend leuk bedacht en gemaakt!! Creatief zeg!
  Diana onlangs geplaatst…Strippen, weeën-opwekkers, ruggenprik en een keizersnedeMy Profile

 • Reply Noraly 21 maart 2016

  Wat cool ziet het eruit. Mooi geworden hoor! Haha ik verdenk ineens juffen en meesters van deze slimme overtrektechniek voor alle prachtige raamtekeningen op school.
  Noraly onlangs geplaatst…Eindelijk! Een lamp voor boven de eettafelMy Profile

 • Reply Anke 21 maart 2016

  Wauw wat zijn ze mooi geworden!! En je kunt ook goed zien dat je de huisjes ‘door’ kunt tekenen. Dankjewel voor een hele leuke blog :)

 • Reply tamara 21 maart 2016

  Leuk! Wij met sinterklaas oud hollandse huisjes met sint te paard erop “gekrijt” uit de hand… nooit gedacht dat je het zo ook kan doen :-)

 • Reply Vlijtig Liesje 22 maart 2016

  Ik vind het erg leuk geworden! Grappig die huisjes.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Marcel’s Green Soap: wat ik er van vindMy Profile

 • Reply Barbara 22 maart 2016

  Wat leuk! Ik vind de huisjes ook leuk voor 1 van de meidenkamers! Alleen die zitten op de eerste etage :). Zal ik toch wat op moeten verzinnen! Leuke winactie!
  Barbara onlangs geplaatst…Het opvoeden van goede etersMy Profile

 • Reply Eline 22 mei 2016

  Dit. is. geweldig!! Ik ga dit ook proberen binnenkort. Superleuk!
  Eline onlangs geplaatst…3 supersnelle salades – De Doutzen ChallengeMy Profile

 • Reply Inspiratie Krijtstift Raamtekeningen Kerstmis / Winter - Mamaliefde.nl 9 december 2016

  […] kleurplaat. Deze print je uit, plak je achter het raam en trek je vervolgens over. Op de blog van Blogbymar vind je een handige stap-voor-stap-uitleg voor het maken van […]

 • Reply Raamtekeningen Kerst & Winter; Met Riverdale krijtstift & sjablonen - Mamaliefde.nl 20 maart 2017

  […] kleurplaat. Deze print je uit, plak je achter het raam en trek je vervolgens over. Op de blog van Blogbymar vind je een handige stap-voor-stap-uitleg voor het maken van […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge