De dag van de operatie – een verslag

31 maart 2016 | Categorie: Persoonlijke posts

Gisteren schreef ik al over de operatie die Marnix moest ondergaan. En vandaag was het dan zover. Na maanden van wachten was hij eindelijk aan de beurt. Gelukkig stond hij vandaag als eerste op het operatieprogramma gepland. Heel fijn omdat hij voor de operatie niks mocht eten of drinken. Leg een peuter van 2 jaar dat maar eens uit als hij rammelt van de honger…

De operatie, een verslag

Om 6.30 uur maakte ik hem wakker. Ik legde hem bij ons in bed en smeerde zijn handpalm en polsje in met ‘toverzalf’. Daarna ging de pleister erop. Om 7.30 uur moesten we ons melden in het ziekenhuis. Daar aangekomen, waren we meteen aan de beurt. Een verpleegster smeerde voor de zekerheid zijn andere handje ook in met zalf. Daarna liepen we door naar zijn kamer waar ik hem meteen een ziekenhuisjurk moest aantrekken. Binnen enkele minuten werden we al opgeroepen om te komen.

operatie

operatie

De assistent-anesthesist (een spontane jonge vent) en een heel team van wel 7 mensen stonden klaar bij de operatiekamer. Het infuus werd natuurlijk als eerste aangelegd. Met een toverstokje werd Marnix afgeleid en in een poep en een scheet zat het infuus erin. Geen kik! Vervolgens spoot de arts er ‘kriebelwater’ in (pijnstilling die hem een beetje wiebelig maakte). En direct daarna werd hij met een ander middeltje in slaap gebracht. Het was even gek om te zien; zo heb je je kind in je armen en met een klein spuitje valt hij als een blok in slaap.

Het was nog even spannend of hij wel of niet geopereerd zou worden. Hij was een twijfelgevalletje. Pas op de operatietafel zou er duidelijkheid in komen. Als zijn balletje in volledige ontspanning (met een narcose dus) wél in het balzakje zou zitten, zou de operatie niet doorgaan. Maar dit bleek niet het geval. Een operatie was dus wel degelijk nodig.

Binnen een uur werd ik alweer geroepen om te komen naar de uitslaapkamer. Hij lag nog in diepe slaap met een zuurstofmaskertje dat hem wat extra zuurstof gaf. Ik neuriede in zijn oor, gaf hem kusjes op zijn wang en langzaam werd hij wakker. Direct wilde hij bij mama op schoot.

operatie

operatie

IJsjes en boterhammen

Terug naar zijn kamer werd hij meteen verwend met een waterijsje. En daarna nog eentje! Hij was wat knorrig en chagrijnig, waarschijnlijk door de honger. Maar toen hij na 2 uur eindelijk zijn flesje met pap kreeg was hij weer tevreden!

operatie

operatie

Terug thuis werkte hij 2 boterhammen en een beker met melk naar binnen en wilde hij naar bed. Met mama natuurlijk! Dat laatste vond ik natuurlijk helemaal niet erg omdat ik zelf ook niet zo best had geslapen.

operatie

Na zijn slaapje leek hij weer helemaal de oude. Vrolijk en lief als altijd. Hij lijkt weinig last te hebben van zijn hechtingen, behalve dat hij wat wijdbeens loopt misschien.

operatie

Al met al is de operatie me reuze meegevallen! De komende dagen moeten we hem flink wat pijnstilling geven en mag hij bijvoorbeeld nog niet springen, fietsen of in bad. Maar als dat alles is…

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reply Noraly 31 maart 2016

  Wat fijn dat het zo is meegevallen! En dat hij geen kik gaf met het infuus. Daar zou ik me wel zorgen om hebben gemaakt. Het klinkt alsof ze helemaal op kleine kindjes ingesteld waren. Nu lekker knuffelen die grote man!
  Noraly onlangs geplaatst…Tip: Peuterdans in de GymnastiekfabriekMy Profile

 • Reply Bregje 31 maart 2016

  Aaah dapper kereltje! Gelukkig valt het mee met de pijn, beterschap! X
  Bregje onlangs geplaatst…Vier verrukkelijke recepten voor het weekendMy Profile

 • Reply Barbara 31 maart 2016

  Wat een avontuur voor dat kleine mannetje en wat heeft hij het goed gedaan! Lekker verwennen de komende dagen, Beterschap!

 • Reply Tamara TS 31 maart 2016

  Heel veel beterschap voor de kleine vent! Wel heel stoer geweest, want zowel infuus als narcose durf ik nu ik groot ben nog steeds niet. Nu maar lekker verwennen!

 • Reply Vlijtig Liesje 1 april 2016

  Fijn dat het achter de rug is en dat het zo meeviel!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…3 maanden een hond: hoe bevalt het?My Profile

 • Reply Sabine 1 april 2016

  Fijn dat het achter de rug is en alles goed is gegaan! Die kleintjes kunnen zoveel hebben volgens mij, dat scheelt weer! Veel beterschap voor hem!
  Sabine onlangs geplaatst…10 dingen die ik mis uit NederlandMy Profile

 • Reply Mijn leven in pics #10 - Blogbymar.com 11 april 2016

  […] week werd de kleine man geopereerd. Misschien hebben jullie mijn blog hierover wel voorbij zien komen. We hebben ruim een half jaar op de operatie gewacht. Gelukkig […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge