Mijn leven in pics #8 – de zon schijnt!

14 maart 2016 | Categorie: Mijn leven in pics

Een nieuwe ‘mijn leven in pics‘ En joehoe, goed nieuws: ik begin weer een beetje op aarde te landen. Hoewel manlief nog steeds niet helemaal beter is, begint zo langzamerhand ons leven weer normaal te worden. Hoewel verre uitstapjes of avondjes uit er nu nog even niet inzitten, zijn we het afgelopen weekend wel met elkaar naar het strand geweest. Wat is het toch een feest om dichtbij het strand te wonen! Het leek wel een après-ski. Overal zag ik mensen in hun hemdje uit de wind-in de zon zitten. De kinderen hoopten op een duik in het water, maar dat zit er voorlopig nog even niet in…

Knutselen en bakken

De afgelopen 2 weken hebben we in aanloop naar Pasen ook flink geknutseld, een van de favoriete bezigheden van mijn meiden. En, jawel, voor het eerst sinds 6 weken (want zo lang zijn we onderhand al bezig met die griep-longontsteking-streptokokken) had ik 3 uurtjes voor mezelf! Even zonder kinderen naar de kapper. En ja, je leest het goed: ik zat 3 uur in de kappersstoel. Mijn kapper neemt graag uitgebreid de tijd ;-) Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind een kappersbezoekje altijd een groot genot. Lekker even niksen, iemand die aan m’n haar frunnikt, lekkere koffie en gewoon niksen – luisteren naar alle verhalen. Ik ben van donkerblond weer terug naar mijn eigen kleur: bruin. En dat bevalt me prima.

Oh ja, heb je toevallig mijn nieuwe rubriek ‘gezonde snacks’ al voorbij zien komen? Sinds 2 weken bak ik in het weekend met de kinderen een gezond tussendoortje. Dat deed ik al langer maar vanaf nu zal ik mijn baksels met jullie delen. We hebben gezonde ontbijtmuffins (op basis van banaan en havermout) gemaakt en gisteren bakten we een ontbijtkoek zonder suiker.

Wat ik nog meer deed? Lees en kijk vooral verder in deze ‘mijn leven in pics’!

Mijn leven in pics

Mijn leven in snaps
1) Ik knipte deze haas en gebruikte ‘m als sjabloon voor een schilderij. Later deze week verschijnt een blog met het resultaat van deze DIY. 2/3) Neem een ballon, lijm en draad en je maakt deze paasei- mand. Leuk om te doen. De DIY vind je hier. 4) Ik was op Pinterest op zoek naar paasknutsels en toen kwam ik deze weer tegen. Vorig jaar heb ik ‘m samen met mijn kinderen gemaakt. Supersimpel en leuk.

Mijn leven in snaps
5/6) Met Fiene bakte ik deze ontbijtmuffins. Het recept vind je hier. 7/8) En deze ontbijtkoek zonder suiker was ook geslaagd.

Mijn leven in snaps
9) Ik kon het niet laten en moest alvast iets kopen van de zomercollectie van Z8. Misschien dat je mijn blog over de zomercollectie van Z8 al gelezen hebt? Om te smullen! 10) Ik kocht wat knutselspullen bij Action en zag deze zachte vestjes hangen. Leuke kleurtjes he?! 11) Bij Action stonden ook deze hippe regenlaarzen voor nog geen € 6,-! 12) De kinderen hadden een feestje op school met als thema ‘Hawai’.

Mijn leven in snaps
13) Ik ben mijn kinderen aan het drillen: met vork én mes eten. Ik schreef een blog over de tafelmanieren van mijn kinderen. Of eigenlijk de manieren die ik ze nog moet leren (oeps, mijn fout!). 14) Ons standaard zondagochtendritueel: verse jus en brood van de Franse bakker. Voor de jus wordt gezorgd. 15/16) Ik las een blog over raamtekening.nl en was geïnspireerd. Het leek me wel wat voor mijn eigen ramen. Zoals je ziet ben ik meteen aan de slag gegaan. Volgende week maandag lees je er meer over.

Mijn leven in snaps
17 t/m 20) Met een vriendin en onze kinderen ging ik op woensdagochtend peuterdansen. Na afloop konden de kinderen lekker klimmen en glijden en de moeders koffie drinken.

Mijn leven in snaps
21) Kleine dingen – groot geluk: mijn 3 kinderen steppend in het ochtendzonnetje naar school. 22) Hallelujah, voor het eerst sinds 6 weken even een momentje voor mezelf: de kapper. 23) Ook manlief werd door onze huiskapper onder handen genomen. 24) Nog zo’n geluksmomentje: de tuin is weer schoon en speelproof gemaakt; de kinderen voor het eerst weer op de trampoline.

Mijn leven in snaps
25/26) Zondagochtend, een strakblauwe lucht, de zon die schijnt en drie kinderen blij op de step. Lang leve het strand! 27) Nieuwe schoenen voor meneer. Nu nog wit. Cool he?! 28) True ;-)

Mijn leven in snaps
29 t/m 32) Het strand & genieten dus…

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reply Jodi - liefthuis 14 maart 2016

  Dit ziet er echt uit als een heerlijke weken. Vooral heerlijk met je family lekker ondernemen. Zon, strand, bakken, knutselen. Hopelijk wordt het ook mijn toekomst over een jaar.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Mama ontzwangert….9 maanden op en 9 maanden af…My Profile

  • Reply Marjolein 17 maart 2016

   Zijn inderdaad weer een beetje normale weken, zonder ziek zijn. Wat leuk dat je dat zegt ‘hopelijk wordt het ook mijn toekomst…’! Geniet maar lekker van je kleine mannetje, ze zijn zo groot ;-)

 • Reply Karen 15 maart 2016

  Dat ziet er uit als een heerlijke week! Fijn dat het weer wat beter gaat met je man. En ik vind de gympen ontzettend leu. Ik heb zelf ook de volwassen versie met veters, maar deze zijn helemaal lekker retro met dat klittenband.
  Karen onlangs geplaatst…Life Hacks – Sarah DevosMy Profile

  • Reply Marjolein 17 maart 2016

   Leuk dat jij ze ook hebt! Zijn cool he?!

 • Reply Vlijtig Liesje 15 maart 2016

  Heerlijk dat het gewone leven weer zijn plek krijgt!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Winnares Eyoba waardebon bekendMy Profile

  • Reply Marjolein 17 maart 2016

   Dank je wel! Ja is inderdaad heel erg fijn weer een beetje normaal leven :-)

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge