Hippe vlechten in een paar stappen + WINACTIE

3 maart 2016 | Categorie: Overig, Winnen

Ik houd van een verzorgd kapsel. Ik neem dus  ’s morgens altijd even de tijd om de haren van mijn dochters netjes te maken. Geen loshangende, geklitte haren die in hun gezicht hangen. Mijn jongste dochter van 4 jaar is gezegend met lang haar en om te voorkomen dat de boel gaat warren maak ik het liefst één of twee (in)vlechten bij haar. Bij mijn oudste (met wat korter haar) maak ik de boel ook bij voorkeur vast. Maar verder dan de standaard huis-, tuin- en keukeninvlecht kom ik niet. Heb het ook nog nooit geprobeerd, moet ik eerlijk bekennen.

Een goede vriendin van me, met vier dochters, maakt altijd de meest waanzinnige en jaloersmakende vlechten bij haar meiden. Vlechten die dwars over het hoofd lopen (zoals Elza) of mooie visgraatvlechten bijvoorbeeld. Het ziet er altijd waanzinnig mooi en verzorgd uit. Ik neem me al tijden voor om ook eens aan de slag te gaan en de kneepjes van het ‘vlechtvak’ te leren…

Knoop & knot: in een paar stappen de mooiste vlechten!

Toevallig kwam ik onlangs in contact met Tamara Vogels, kapster en moeder van 2 dochters. Zij stuurde me een ontzettend leuk en praktisch boekje op: Knoop & knot. Vol met hippe en trendy kapsels voor meiden. Maar liefst 17 soorten vlechten waarbij je stap voor stap met duidelijke foto’s krijgt uitgelegd hoe je de vlechten maakt. Van de standaard invlecht en de basis ‘opvlecht’ tot aan een watervalvlecht (een van mijn favorieten) en de super school slinger (de zgn. Elza-vlecht). Aan het einde van het boek geeft Tamara nog een aantal prakische tips. Hoe behandel je bijvoorbeeld statisch haar en wat doe je als er kauwgom in je haar zit?

knoop & knot

Ik liet mijn meiden zelf een creatie uitzoeken en ben meteen aan de slag gegaan. Ik vind het heel makkelijk dat je het boekje gewoon naast je op tafel kunt openslaan. Geen gemier dus met filmpje op Youtube.com die je keer op keer op stop moet zetten of moet herhalen. De stappen zijn heel duidelijk uitgelegd. Ok, je moet even handigheid erin krijgen. Ik vind het opvlechten bijvoorbeeld nog erg lastig. Maar dat is een kwestie van oefenen. En oefening baart kunst toch?! Ik heb nog niet de juiste doorzichtige elastieken in huis, maar hieronder de eerste twee creaties:

knoop & knot

knoop & knot

Winnen

Ik heb iets leuks voor jullie! Van Tamara mag ik een van jullie blij maken met het boek Knoop & knot.

knoop & knot

Kans maken is eigenlijk heel simpel:

 1. Like Blogbymar op Facebook.
 2. Like het bericht van deze winactie op Facebook.
 3. Laat mij in een reactie hieronder weten waarom jij kans wilt maken op dit boek.

Meedoen kan tot en met zondag 13 maart. De winnaar maak ik op maandagavond 14 maart op mijn Facebookpagina bekend. Houd mijn pagina dus in de gaten!

Wil je het boekje zelf kopen of meer weten? Kijk dan op knoopenknot.nl.
DE WINNAAR IS BEKEND! YVONNE KOLK, JIJ BENT DE WINNAAR VAN DEZE WINACTIE. LEUK DAT JULLIE ALLEMAAL HEBBEN MEEGEDAAN! NIET GEWONNEN, NIET GETREURD, BINNENKORT MEER LEUKE WINACTIES!

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reply iris 3 maart 2016

  Zo leuk! En heel erg nodig hier in huis! Ik ben niet zo’n meisjes mama en in kan eigenlijk niet eens echt invlechten…. Oeps! En dat terwijl mijn meisje zulke mooie lange haren heeft….! Dus dat boek wil ik wel winnen!

 • Reply Iris Alexia 3 maart 2016

  Lijkt me super om de haren van mijn dochter Indy zo mooi te kunnen doen. Dus duimen en hopelijk vlechten

 • Reply Marguerita 3 maart 2016

  Dat lijkt me een heel handig boek, ik kan wel wat tips gebruiken voor de haren van mijn dochters.
  Marguerita onlangs geplaatst…OOTD: lentecollectie van outdoormerk Jake FischerMy Profile

 • Reply Miekske Dingens 4 maart 2016

  Heel graag een kans om leuke creatieve kapsels te kunnen maken!

 • Reply jolein koolske 4 maart 2016

  Wooowww heeel handig ! ik doe dolgraag mee want ik heb 2 knappe dochters met een een hele mooie bos haren. Ik pronk graag ze en doe dit dus ook door hun haartjes mooi te maken. Ik kan wel wat nieuwe leuke tips voor kapsels gebruiken dus ik doe dolgraag mee :) Op facebook heb ik een foto erbij geplaats want dan kun je zien waarom ik zo trots op ze ben ;)

 • Reply Rosie 5 maart 2016

  Ziet er hartstikke leuk uit zeg :)! Ik ben zelf ook gek op vlechten. Heb geen dochtertje om het haar van in te vlechten (en zal mijn zoontje het niet aandoen ;p) maar maak altijd vlechten bij mezelf. Wat ik je misschien als tip kan meegeven is dat als je een opvlecht maakt je deze groter kan maken door aan de vlecht te trekken. Je trekt aan de vlechtkant die er ‘op ligt’. Zoals bij de bovenste foto van jou is het aan de ene kant ingevlochten en aan de andere kant er op. Aan de opvlecht kant kun je streng voor streng een beetje trekken waardoor je de vlecht zelf groter maakt (en dat staat vaak net iets mooier en minder strak!) Zomaar een tip!

  liefs! X
  Rosie onlangs geplaatst…Moestuintjes van Albert HeijnMy Profile

 • Reply Marstyle’s winspiratie: Maart 5 maart 2016

  […] BlogbyMar geeft een handig boek weg met tips & tricks voor het maken van de mooiste haarvlechten. […]

 • Reply MARIJKE 8 maart 2016

  Facebook hebt ik geliked (marijkegermeraad)! Doe heel graag mee. Ik dacht dat de ‘simpele’ invlecht moeilijk was tot een vriendin mij vorige week liet zien hoe het moest. Vanaf die dag maak ik elke dag al een invlecht en zou het fantastisch vinden om dit boekje te winnen en nog meer moois te kunnen maken! Fingers crossed!
  MARIJKE onlangs geplaatst…Menu van de week #2My Profile

 • Reply Fleur 9 maart 2016

  Heel leuk! Mijn dochter heeft echt pluis haar (van mij geeft) en daarom heeft ze elke dag een vlecht in.. Ik ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe inspiratie voor leuke vlechten
  Fleur onlangs geplaatst…Review | Overnachten bij Villa Augustus – DordrechtMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge