Gezonde snacks – ontbijtmuffins met blauwe bessen

6 maart 2016 | Categorie: Health & Food

Zoals je misschien wel vaker hebt gelezen op mijn blog ben ik al vrij lang bewust bezig met gezondere voeding. De aanleiding daarvoor is het lezen van het boek ‘de voedselzandloper’ geweest. Een boek dat me erg bewust heeft gemaakt van wat suikers allemaal met je lichaam doen. Meer daarover lees je in deze blogpost. Koekjes en snoepgoed zul je om die reden niet zo snel meer in mijn boodschappenmandje vinden. Ook mijn kinderen wil ik niet volstoppen met suikers. Wat soms best lastig is omdat ze zonder dat je daar direct invloed op hebt onbedoeld al veel suikers binnenkrijgen. Neem alleen al de traktaties op school, de koekjes of snoepjes die ze krijgen bij vriendjes en vriendinnetjes, feestjes, etc.

Gezonde snacks voor het gezin

Vorige week besloot ik dat ik de suikertoename bij onze kinderen verder wil verminderen. Geen liga’s, sultana’s of kruidkoeken als tussendoortje meer mee naar school. Maar liever verantwoorde en gezonde snacks! Die snacks hoeven echt niet altijd uit groente en fruit te bestaan. Er zijn genoeg gezonde snacks die je makkelijk en snel kunt maken. Ik besloot daarom dat dit een leuke, nieuwe rubriek is voor op mijn blog: Gezonde snacks voor het gezin. Ga lekker in het weekend met je kinderen aan de slag en gooi de snacks daarna in de vriezer. Elke ochtend haal je er een paar uit die je rond een uurtje of 10.00 uur lekker kunt opeten.

LEES OOK: DRUK? GEEN EXCUUS OM NIET GEZOND TE ETEN!

Ontbijtmuffins met blauwe bessen

Deze eerste keer deel ik deze ontbijtmuffins met blauwe bessen met jullie. Ontbijtmuffins heb ik al meerdere keren gemaakt en zijn hier thuis een grote hit. Niet alleen maak je deze ontbijtmuffins in een handomdraai, ze zijn ook nog eens errug lekker! Voor wat betreft de ingrediënten kun je ook variëren. Vervang de blauwe bessen bijvoorbeeld eens door stukjes appel, frambozen of moerbeien. Ook njammie!

ontbijtmuffins ontbijtmuffins

Ingrediënten voor 10 ontbijtmuffins
✓ 100 gr havermout
✓ 2 rijpe bananen
✓ 3 eieren
✓ 2 tl kaneel
✓ 2 tl vanille
✓ 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
✓ snufje zout
✓ 100 gr blauwe bessen (vers)

Materialen
Muffinvorm
Cupcake papiertjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Plaats 10 muffinvormpjes in een bakvorm. Voeg alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, bij elkaar in een blender (of gebruik je staafmixer). Mix tot het een glad geheel vormt. Doe het mengsel in een kom en roer hier nu de blauwe bessen doorheen. Schep 2 eetlepels van het mengsel in elk bakvormpje en bak de muffins in 30 minuten gaar.

TIP: Maak meteen een dubbele hoeveelheid en gooi een deel van de ontbijtmuffins in de vriezer.

ontbijtmuffins

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reply Ester 7 maart 2016

  Die zien er heerlijk uit !
  Ik heb per toeval een bakje blauwe bessen in de frigo staan, dus dit receptje ga ik gelijk eens uitproberen :D.
  Dankje voor de tip!
  Ester onlangs geplaatst…Gehoorbescherming voor kinderen!My Profile

 • Reply Daenelia 8 maart 2016

  Wat grappig, ik wilde vanmiddag blueberry muffins gaan maken. Ik gebruik geen havermout, want dat vind ik niet lekker, maar blauwe bessen zijn zo ontzettend lekker in muffins :) Ik doe wel zonder banaan. Dus wel een ander recept :) Maar bosbessen: yay! Ook zo lekker in de yoghurt!
  Daenelia onlangs geplaatst…From Time to TimeMy Profile

 • Reply Gezonde snacks - ontbijtkoek zonder suiker - Blogbymar.com 13 maart 2016

  […] MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEKKER: ONTBIJTMUFFINS MET BLAUWE BESSEN. […]

 • Reply Gezonde snacks - overheerlijke bananenbrood - Blogbymar.com 20 maart 2016

  […] LEKKER, LEUK EN SIMPEL OM TE MAKEN: – Ontbijtmuffins met blauwe bessen – Ontbijtkoek zonder […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge