Gezonde snacks – overheerlijk bananenbrood

20 maart 2016 | Categorie: Health & Food

Zondag = bakdag! De oudste moest vanmiddag naar zwemles en de jongste lag in bed te slapen. Samen met dochterlief ben ik de keuken ingegaan om dit overheerlijke bananenbrood te maken. Ik heb in het afgelopen jaar meerdere varianten van bananenbrood gemaakt. Onder andere die van Rens Kroes. Vandaag probeerde ik deze versie die ik vond op Fitbeauty.nl. Tot nu toe maakte ik bananenbrood altijd alleen op basis van bananen en havermout (met wat extra toevoegingen). Dit was de eerste keer dat ik er roggemeel bij deed. Hierdoor wordt het brood net even wat steviger. Ik heb mijn eigen draai aan het recept gegeven door er wat gedroogde abrikozen en moerbeien doorheen te doen. Door de topping van walnoten krijg je een lekkere, knapperige bite. Het leuke is dat je met bananenbrood alle kanten op kunt. Vervang de abrikozen en moerbeien bijvoorbeeld eens door rozijnen en pruimen. Ook lekker. Ik denk dat ik dit bananenbrood een van de lekkerste ooit vind! Stevig en smeuïg tegelijk…

bananenbrood

Overheerlijke bananenbrood (zonder suiker)

Ingrediënten
✓ 3 bananen
✓ 100 gram havermout
✓ 80 gram roggemeel (of speltmeel/tarwemeel)
✓ 3 eetlepels agavesiroop (of honing)
✓ 2 eieren
✓ 3 eetlepels kokosolie
✓ 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
✓ 1,5 eetlepel amandelmelk/havermelk/sojamelk/koemelk
✓ handje walnoten (topping)
✓ handje gedroogde abrikozen
✓ handje moerbeien

Materialen
Cakevorm + vork

Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Vet een cakevorm in met roomboter (ik gebruik zelf een rubberen cakevorm).
3. Prak de bananen met een vork.
4. Doe de agavesiroop en de kokosolie erbij en roer door elkaar.
5. In een andere kom meng je de havermout, het roggemeel en de wijnsteenbakpoeder.
6. Voeg het bananenmengsel toe en roer door elkaar.
7. Doe de eieren en de melk erbij. Roer goed door elkaar.
8. Tenslotte meng je alle ‘extra’s’ erdoorheen. Ik gebruikte gedroogde abrikozen en moerbeien, maar je kunt er van alles doorheen doen.
9. Giet het mengsel in de cakevorm.
10. Voor de topping gebruikte ik een handje walnoten.
11. Bak het bananenbrood in het midden van de oven in zo’n 50 minuten gaar (je vork moet er schoon uitkomen).
12. Laat het bananenbrood afkoelen voordat je het uit de cakevorm haalt.

bananenbrood

Eet smakelijk!

OOK LEKKER, LEUK EN SIMPEL OM TE MAKEN:
Ontbijtmuffins met blauwe bessen
Ontbijtkoek zonder suiker

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reply Wilmaaa 21 maart 2016

  Dat ziet er heerlijk uit en die walnoten maken het echt af denk ik :)
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Wat ik leerde toen Michiel 6 dagen weg wasMy Profile

 • Reply will 23 maart 2016

  Lijkt mij heerlijk. Ga ik deze week proberen.

  • Reply Marjolein 24 maart 2016

   Zeker de moeite waard :-)

 • Reply Healthy snack: cashewnotentaart met blauwe bessen - Blogbymar.com 1 mei 2016

  […] Geniet lekker van deze cashewnotentaart met blauwe bessen!! Nog zo’n gezonde snack: de lekkerste bananenbrood ooit! […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge