DIY: een origineel valentijnscadeau voor je geliefde

9 februari 2016 | Categorie: DIY

Aankomende zondag is het zover: Valentijnsdag! ‘You either hate it or you like it.’ Sommigen vinden Valentijnsdag te commercieel, louter en alleen bedoeld om de detailhandel een extra steuntje in de rug te geven. Ik behoor tot de andere groep en vind het nog steeds erg leuk om mijn geliefde te laten weten hoeveel ik van hem houd. Niet dat hij dat niet weet, maar toch… Ik vind dat je echt niet enorm hoeft uit te pakken op zo’n dag. Geen dure flessen parfums of sieraden; een kleine attentie of een lief kaartje zegt vaak al meer dan genoeg. Mijn man is echt een ster in kaartjes schrijven. Al tien jaar krijg ik op 14 februari een lief kaartje met een nog lievere tekst erop. En na al die jaren vind ik het nog steeds leuk om het te krijgen!

Mijn valentijnscadeau voor hem

Ik wil voor mijn geliefde dit jaar iets extra’s doen. Maar wel iets origineels. Een vriendin van me (Debby van Zonnerijk Coaching) barst altijd van de creatieve ideeën. Ze noemde in een zucht al tientallen dingen op die ik kon doen. Uiteindelijk koos ik voor dit simpele, maar toch lumineuse idee. Een envelop met daarin 12 handgeschreven kaartjes. Op elk kaartje staat een activiteit om met elkaar te ondernemen. Van een heerlijke wellnessdag, een barbecue op het strand, een workshop masseren tot aan een festival bezoeken, een zonsondergangwandeling of een koopworkshop volgen. Aan het begin van elke maand mag je geliefde een kaartje trekken. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is een datum trekken en oppas regelen. Superromantisch en meteen een goede stok achter de deur om het komende jaar elke maand iets met elkaar te doen. En of je geliefde nou een man of een vrouw is, dit valentijnscadeau vindt iedereen toch leuk om te krijgen?

LEES OOK: 9 KNUTSEL IDEEEN VOOR VALENTIJNSDAG

Ik knipte uit stevig papier 12 kaartjes. Deze versierde ik met verschillende soorten masking tape, een dikke zwarte stift en een aantal plaatjes en teksten van ansichtkaarten die ik nog had liggen. De helft van de kaartjes zijn door mijn oudste dochter gemaakt. Een super leuk knutselwerkje om samen te doen. De losse kaartjes hebben we in een envelop gedaan met een instructie erbij.

Valentijnsdag

Valentijnsdag

Ga jij je geliefde nog een valentijnscadeau geven?

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reply Vlijtig Liesje 9 februari 2016

  Ik was het eigenlijk niet van plan…
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Waarom ik nooit make-up draagMy Profile

 • Reply Sabine 9 februari 2016

  Superleuk idee! Hier wordt geen Valentijn gevierd, maar misschien dat ik toch iets kleins ga geven, gewoon voor het idee.
  Sabine onlangs geplaatst…Parque Tayrona: een paradijsje aan de Caraïbische kustMy Profile

  • Reply Marjolein 11 februari 2016

   Ach, eigenlijk heb je Valentijnsdag natuurlijk niet nodig om een keertje extra lief te zijn voor je geliefde. En toch is het wel leuk om iets te krijgen :-)

 • Reply Sanja 9 februari 2016

  Yes. Ik weet alleen nog niet zo goed wat.. Ik vind het dit jaar erg moeilijk namelijk.. Trouwens leuke ideeën!
  Sanja onlangs geplaatst…Gratis leuke buiten-uitjes voor kinderen -OverijsselMy Profile

  • Reply Marjolein 11 februari 2016

   Lastig he?! Ik vind het ook altijd wel moeilijk hoor. Maar een simpel kaartje is ook best wel leuk!

 • Reply Mariska 10 februari 2016

  Ah zo leuk! Ik weet nog niet wat ik zal geven..
  Mariska onlangs geplaatst…Shoppen in je eigen kastMy Profile

  • Reply Marjolein 11 februari 2016

   Thanks! Een simpel kaartje anders?

 • Reply Noraly 10 februari 2016

  Wat een leuk idee! Ik doe wat jij normaliter deed… haha! Al heb ik wel ooit kaartjes gemaakt, maar dat was toen ik een week op reis was met ons toen vijf maanden oude zoontje. Ik had voor iedere dag één briefje verstopt met iets liefs of geks.

  • Reply Marjolein 11 februari 2016

   Ah die verstopte briefjes zijn ook heel erg leuk. Ga ik onthouden!

 • Reply Marijke 11 februari 2016

  Leuk idee! Voor volgend jaar dan! Dit jaar heb ik al iets gemaakt. Een mooie kaart. Samen met de kinderen heerlijk geknutseld. En daar zijn mooie kaarten uitgekomen
  Marijke onlangs geplaatst…5 dingen die wij leerden met een spelletje memoryMy Profile

  • Reply Marjolein 11 februari 2016

   Iets samen met de kinderen maken is altijd leuk!!!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge