Mijn leven in pics #7 – manlief weer thuis!

29 februari 2016 | Categorie: Mijn leven in pics

We zijn weer twee weken verder. Zoals je in ‘Mijn leven in pics #6’ hebt kunnen lezen zaten we hier volop in de lappenmand. Heel langzaamaan begin ik zelf weer een beetje op te krabbelen. Mijn energielevel is nog steeds niet zoals het zijn moet helaas. Aankomende week blijf ik nog een weekje thuis om verder aan te sterken. De kleinste dingen kosten me nog veel energie. Totaal niet handig, zeker omdat manlief nog helemaal niks kan. Het goede nieuws is wel dat hij afgelopen maandag weer naar huis mocht!

Uit het ziekenhuis

Twee weken lang heeft hij in het ziekenhuis gelegen. Het leven daar is erg voorspelbaar. Elke dag wordt hetzelfde riedeltje afgedraaid. Ontbijt, medicijnen, slapen, lunch, medicijnen, slapen, etc. Zo’n ziekenhuiskamer is op dat moment je leven, je thuis. Het was voor hem dan ook even flink wennen om weer in ons drukke gezin terug te komen. Kinderen kun je nou eenmaal niet even ‘uit’ zetten. De eerste twee dagen had hij daardoor een behoorlijke terugslag, wat er allemaal bij schijnt te horen. Voor mij en de kinderen was het ook weer even wennen. Je bent blij dat je partner er weer is, maar het is zo vreemd als je partner totaal niks kan. Waar zijn die sterke armen die me regelmatig even stevig vasthouden?! En ondertussen de zorgen die je nog hebt om die stomme arm die maar dik en rood blijft. Ook de kinderen vonden het in het begin allemaal maar een beetje raar. ‘Papa is er wel, maar kan niet eens met ons spelen.’

Week 2, voorjaarsvakanatie

Ondertussen zijn we weer een week verder. Nog steeds kan hij niet veel doen en komt eigenlijk alles op mij aan. Voor de kinderen probeer ik het normale leven zoveel mogelijk door te laten draaien. De meiden waren een weekje vrij en eigenlijk hadden we deze week in Noorwegen moeten zitten. Jammer maar helaas. Op de dagen dat de oppas er niet is probeer ik er toch even uit te gaan, ook om zelf even wat energie op te doen. De hele dag binnen zitten is ook niks en voor de kinderen zeker niet leuk.

Mijn leven in pics:

leven in snaps
1) Het moment dat dochterlief haar papa weer na anderhalve week ziet. Ze vindt het allemaal maar vreemd en wil in het begin eigenlijk niet eens op z’n schoot zitten. 2) Kapla is leuk! Maar zoals je ziet worden hier geen hoge gebouwen gemaakt. 3/4) Op bezoek bij papa. Even in de familiekamer naar de televisie kijken.

leven in snaps
5/6) Een vriendin biedt me aan om de hele dag een beetje bij haar te ‘hangen’ met de kinderen. Wat extra handjes zijn meer dan welkom. Samen gaan we een uurtje naar Planet Jump. Echt een aanrader. De kinderen mogen een uurtje springen, de grootste lol hebben ze. Na het springen even lekker uitrusten op de bank. 7) Ik blijf het een heerlijk momentje van de dag vinden; het badritueel. 8) Manlief verwennen met een ‘normale’ maaltijd (ik maakte hier gemarineerde tofu, een recept van ‘uit Pauline’s keuken’. Najmmie.

leven in snaps
9 t/m 12) Ik moest er woensdagochtend echt even uit. We pakten de bus en aten een broodje bij Bagels & Beans. Een voorbijganger vroeg spontaan of hij een foto mocht maken van mij en de meiden ❤.

leven in snaps
13) Deze hoorde ook nog bij de vorige vier foto’s… 14 t/m 16) Ik ontving het super leuk boekje ‘Knoop & Knot’. In het boekje worden stap voor stap verschillende vlechten uitgelegd. Ik ging meteen aan de slag. Deze week mag ik een boek aan een van jullie weggeven. Houd mijn facebookpagina dus goed in de gaten.

leven in snaps
17 t/m 20) Zondagochtend: het zonnetje schijnt en dus met z’n allen (maar zonder papa) even eropuit.

leven in snaps
21/22) Het ziekenhuis speelt ook thuis nog een grote rol. De zusters behandelen hier de zieke patient. 23) Met Floortje bakje ik een heerlijke, suikervrije appeltaart. Het recept vind je hier. 24) Fiene maakte de dag erop een overheerlijke #healthy chocoladecake. Het recept vind je hier.

 

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reply Noraly 29 februari 2016

  Leuk om te zien, en fijn dat je man er weer is. Maar het lijkt me heel lastig zo allebei niet 100% energie hebben. Geniet van de koffie en badmomentjes! En als ze lekker in bed liggen natuurlijk.

 • Reply Sabine 1 maart 2016

  Fijn dat je man weer thuis is! Lijkt me behoorlijk vervelend voor hem en voor iedereen om in het ziekenhuis te liggen. Dus geniet ondanks de moeheid en beperking maar lekker van elkaar nu!
  Sabine onlangs geplaatst…30 x voor het eerst in New YorkMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge