Mijn leven in pics #6 – de ziekenboeg

15 februari 2016 | Categorie: Mijn leven in pics

Ik heb even getwijfeld, zal ik ‘mijn leven in pics’ een keertje overslaan? Mijn leven bestond de afgelopen twee weken namelijk (bijna) alleen uit mijn bed en het ziekenhuis. Niet bepaald om vrolijk van te worden dus. Het was lange tijd geleden dat ik me zo beroerd voelde. Het begon allemaal met de kleinste man die ziek was. Ik geloof dat we wel twee weken nachtenlang met hem in de weer zijn geweest. Dat doet natuurlijk niet veel goeds voor je eigen weerstand. Niet lang daarna was ik het haasje. En man-o-man, ik wil niet klagen, maar wat is het vreselijk onhandig om ziek te zijn terwijl je drie kids hebt rondlopen. Gelukkig hield manlief me flink uit de wind en met wat extra hulp van opa en oma kwamen we die eerste week door.

mijn leven in pics
1 t/m 4) Elk nadeel heeft z’n voordeel: ik kon tussen de middag lekker met de kleine man in bed slapen.

Tussen het ziek zijn door heb ik nog een tweedaagse training gevolgd: het coachen op competenties. Het komt erop neer dat je handvatten krijgt om als coach aan de slag te gaan. In eerste instantie is de training bedoeld om in mijn eigen werk (zakelijk dus) toe te passen, maar ook privé kun je de principes goed gebruiken. Het was een geweldige ervaring. Met een groep collega’s die ik nog niet kende zaten we twee dagen opgesloten in een hotel in Zeist. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat hebben we elkaar getraind. Aan het einde van de twee dagen kon ik geen boe of bah meer zeggen en was ik genekt. Mijn griep was weer helemaal terug. Maar desondanks kijk ik terug op twee hele mooie dagen. In maart en april heb ik weer trainingsdagen gepland staan.

mijn leven in pics1
5) Een nieuwe maand, een nieuwe printable. 6/7) Tijdens een lange wandeling voerden we coachingsgesprekken. 8) Ze zijn gelukkig ook heel vaak lief voor elkaar…

In het ziekenhuis

De tweede week brak aan. Mijn koorts wilde maar niet zakken, ik knapte maar niet op. De dokter bevestigde wat ik zelf al vermoedde: een longontsteking. En dus met een antibioticakuur weer terug naar huis, mijn bed in. Dat was maandag. Dinsdag wordt manlief wakker met een enorme bult op zijn elleboog. Hij wil nog naar zijn werk gaan, maar ik verklaar hem voor gek. Toch gaat hij. Een half uur later staat hij weer aan mijn bed. Hij voelt zich behoorlijk beroerd en heeft koorts. Niet veel later zit hij bij de huisarts die hem linea recta naar de Eerste Hulp doorverwijst. Omdat ik zelf behoorlijk ziek ben, kan ik helaas niet meegaan.

Om een lang, ellendig verhaal kort te maken: we zijn 2 operaties verder en na dagen van onzekerheid en drie wisselingen van antibioticakuren krijgen we meer duidelijk: streptokokken. Zijn arm blijft dik, rood en warm aanvoelen en omdat het om een flinke bacteriële infectie gaat duurt het waarschijnlijk nog een paar dagen voordat hij naar huis mag.

mijn leven in pics3
9 t/m 12) Op deze foto’s is hij net opgenomen. Inmiddels ziet zijn arm er nog dikker en roder uit. Arme ziel.

Bedankt allemaal!

Ik wil via deze weg alle mensen bedanken die voor mij/ons hebben klaargestaan. Het is hartverwarmend om te zien en voelen hoeveel (onverwachte) hulp ik uit verschillende hoeken heb gekregen de afgelopen dagen. Collega’s die een lekkere avondmaaltijd voor me hebben bereid, mijn kinderen die een nachtje bij vrienden mochten logeren, een deurmat vol lekkernijen van een lieve vriendin en een enorme stapel kaarten op mijn deurmat. En natuurlijk niet vergeten: de stroom aan bezorgde en hart onder de riem stekende appjes… Het doet me heel veel goed!

mijn leven in pics2
13) Samen met de kinderen maakte ik deze Valentijnslingers. 14) Met Floortje maakte ik dit Valentijnscadeautje voor manlief (een envelop met daarin 12 dates voor de komende 12 maanden). 15) Tussendoor haalde ze nog haar A-diploma. Zo ontzettend trots! 16) Een enorme stapel kaarten van mijn lieve collega’s en vrienden.

Nu begrijpen jullie waarschijnlijk wel waarom het de afgelopen dagen zo stil is geweest op mijn blog. Ik probeer het schrijven zo langzamerhand (tussen alle bedrijven door) weer een beetje op te pakken. Gewoon vanaf de bank met een lekker kopje thee en een dekentje over me heen… Hopelijk kan ik de volgende keer weer een wat vrolijker foto-overzicht plaatsen!

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reply Bregje 15 februari 2016

  Poeh hee wat heftig allemaal! Hopelijk zijn jullie allemaal aan de beterende hand! Sterkte! X
  Bregje onlangs geplaatst…Als mijn leven perfect zou zijn….My Profile

 • Reply Marijke 15 februari 2016

  Jeetje heftig zo alles tegelijk! Beterschap voor allemaal!
  Marijke onlangs geplaatst…Gehoorbeschadiging door mobiel?My Profile

 • Reply Barbara 15 februari 2016

  Tjonge en dan kom je erachter dat je gezondheid een groot goed is. Bewondering voor hoe jullie je erdoor heen slaan! Sterkte en beterschap voor jullie allen.

 • Reply Marlieke 15 februari 2016

  Oh wat een heftige periode gaan jullie door zeg. Gelukkig staan er veel mensen voor je klaar. Sterkte met alles!

 • Reply Nathalie 15 februari 2016

  Sterkte en beterschap. Ziet er naar uit die arm. Hopelijk gaat het snel beter en mag hij snel weer naar huis.
  Nathalie onlangs geplaatst…Top initiatief: Kleine inktvisjes voor couveusekinderenMy Profile

 • Reply Wilmaaa 16 februari 2016

  Nou het zit jullie niet mee. Ik hoop maar dat jullie gauw allemaal weer gezond mogen zijn. Beterschap hoor!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Ik wil ook gezond zijn #4 | ziek, ziek en nog eens ziekMy Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 16 februari 2016

  Tsjonge wat vervelend voor je man en natuurlijk ook voor jou. Wat je al niet kunt krijgen zeggen!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Uitvaartfotografie: foto’s van de begrafenisMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge