2016 wordt een topjaar, ik voel het…!

4 januari 2016 | Categorie: Persoonlijke posts

Ik heb volop van de kerstvakantie genoten. De laptop is nauwelijks open geweest, mijn blog heb ik even in de pauzestand gelaten, zoals jullie misschien al hebben gemerkt. Ik vond het heerlijk, echt vakantie, maar wel met allerlei leuke uitstapjes en activiteiten voor de kinderen: het kerstcircus in Ahoy, het Kinderen voor Kinderen concert in Amsterdam, het zwembad, bezoekjes aan vrienden en natuurlijk etentjes en het vuurwerk. De dagen zijn voorbijgevlogen!

Nu zijn de kerstboom en alle kerstspullen weer opgeruimd. En hoewel ik het allemaal heel gezellig vind, ben ik ook wel weer blij dat alles aan kant is. We zijn een nieuw jaar begonnen, een opgeruimd huis, een nieuwe ‘start’ zullen we maar zeggen. In mijn laatste blog heb ik teruggekeken op 2015. In deze post blik ik even vooruit. Wat voor een jaar zal het worden? En wat wil ik dit jaar allemaal doen of bereiken? Heb jij daar al bij stilgestaan?

Meer een-op-een aandacht voor elk kind
.
Mijn gezin staat natuurlijk op nummer 1. Op de momenten dat ik niet aan het werk ben, wil ik er echt voor de kinderen zijn. Ik denk dat me dat tot nu toe altijd wel goed is afgegaan. Dit jaar wil ik toch meer individuele aandacht aan de kinderen geven. Een middagje alleen op stap met de oudste of met een van de andere kinderen. Met drie kinderen is het soms best lastig om de aandacht goed te verdelen. De oudste zit bijvoorbeeld op turn- en zwemles en de andere twee kinderen hobbelen daar dan een beetje achteraan. Meer een-op-een aandacht dus!

Ook meer aandacht voor mezelf
.
De volle aandacht voor mijn gezin (check), maar ook meer tijd voor mezelf. Dat kan al in heel kleine dingen zitten. Een rondje hardlopen op zondagochtend, een avondje/nachtje stappen met manlief en vrienden of een lekker saunabezoekje met een vriendin. Ik kan enorm van dit soort momenten genieten en de accu laadt bij die momenten ook weer helemaal op. Meer aandacht voor mezelf betekent ook dat ik goed na wil denken over wat ik nou eigenlijk echt wil (ook op werkvlak), nu en in de toekomst…

Aandacht voor verdieping
.
Met een groot gezin, een baan, een blog, familie en vrienden blijft er bar weinig tijd over. Ik ben normaal gesproken iemand die het heel leuk vind om even een koffietje met iemand te drinken. Of mensen zomaar uit te nodigen voor een etentje. Maar hoe gezellig het ook is, het blijft dan vaak bij dat ene koffietje of etentje. Het klinkt misschien een beetje onaardig, alsof ik vind dat een afspraak altijd iets op moet leveren. Maar ik geloof erin dat ik de tijd die ik heb beter kan besteden aan het verdiepen van relaties dan aan de ‘oppervlakkige’ en vluchtige dates met kennissen die ik toch nauwelijks ken. Meer aandacht dus voor mijn bestaande vriendschappen!

Verdere investering in mijn blog
.
Ook voor mijn blog (toch ook een kindje van me) heb ik een aantal doelen voor mezelf gesteld. Zo’n vier maanden geleden besloot ik om meer tijd en aandacht aan mijn blog te besteden. Dat heeft geleid tot een nieuwe huisstijl en meer blogs, in plaats van zo af en toe een berichtje plaatsen, soms zelfs met tussenpozen van een maand. Ik heb het accent ook meer verlegd van ‘gewone’, persoonlijke stukjes naar artikelen die ook andere moeders aanspreken. Ik heb contacten gelegd met andere bloggers, meegedaan aan mijn eerste ‘swap’ en heb zelfs al een aantal samenwerkingen met merken/webwinkels gehad. Die inspanningen hebben geresulteerd in grotere bezoekersaantallen. En hoewel ik het in eerste instantie echt voor mezelf doe – omdat ik schrijven zo ontzettend leuk vind en hier ook een stukje creativiteit in kwijt kan – vind ik het wel een eer dat mijn artikelen steeds beter gelezen worden.

Dit jaar wil ik minimaal drie keer per week een post schrijven (sorry jongens, dagelijks bloggen lukt me nu echt niet). Over onderwerpen die ik zelf gewoon erg leuk vind (o.a. DIY, kindermode en kinderkamers), maar vooral ook veel aandacht voor de opvoedingsgerelateerde onderwerpen. Ik vind het leuk om andere moeders te helpen met dingen waar wij moeders allemaal tegenaan lopen. Het geeft me heel veel voldoening als ik dan teruglees dat anderen iets aan mijn tips gehad hebben.

En nu ik het er toch over heb: mijn profielfoto moet hoognodig geupdate worden. Dat meisje met die bril, dat voelt toch niet helemaal als ‘mij’. Ik draag die bril eigenlijk bijna nooit. Tenslotte hoop ik ook dit jaar weer een aantal mooie samenwerkingen aan te gaan, met een aantal leuke winacties voor jullie!

Ik wens jullie in elk geval een superfijn, liefdevol, rustig, gezellig en gezond 2016 toe. Met veel liefde en aandacht voor de kids en natuurlijk ook voor jezelf! Ik heb ontzettend veel zin in dit nieuwe jaar en voel aan m’n water dat het een topjaar gaat worden. Ik hoop jullie ook!

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reply Bregje 4 januari 2016

  Wat fijn dat je zo genoten hebt van de kerstvakantie! Nog het allerbeste voor 2016 gewenst!
  Ik blijf je volgen! X
  Bregje onlangs geplaatst…Breg Blogt in 2016My Profile

 • Reply Elisabeth 4 januari 2016

  Vakantie is ook heel belangrijk :) en je kindje (blog) moet wel leuk blijven he, 3 keer is toch ook goed? Ik dacht ook steeds op instagram: “waar is die bril nou? Haha”
  Elisabeth onlangs geplaatst…Sesamstraat schoentjes van PUMAMy Profile

 • Reply Mariska 4 januari 2016

  Dagelijks bloggen hoeft toch ook niet? Kwaliteit boven kwantiteit, en boven alles moet je er zelf plezier in hebben! Jij gaat een topjaar tegemoet!
  Mariska onlangs geplaatst…Rotating map palette looks: piraat vs zeemeermin!My Profile

 • Reply Melissa 4 januari 2016

  Wat heerlijk om gewoon even niks te moeten en te kunnen genieten.

 • Reply Wilmaaa 4 januari 2016

  Wat fijn zo genieten! Ik had er ook op gehoopt, maar was helaas de hele vakantie ziek. Ik wens je veel succes met alles en nog een gelukkig nieuwjaar!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Plog | Oud & Nieuw | Overal oliebollenMy Profile

 • Reply Sabine 5 januari 2016

  Mooie doelen! De aandacht voor jezelf is in alle hectiek ook hartstikke belangrijk! En elke dag bloggen hoeft ook helemaal niet hoor. Ik vind bloggen superleuk, echt mijn hobby, maar word al moe bij de gedachte dat ik dagelijks wat moet posten. Gewoon doen wanneer jij er zin in hebt en waar je je goed bij voelt :)
  Sabine onlangs geplaatst…BYE BYE 2015 – HELLO 2016!My Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 5 januari 2016

  Die 1-op-1 aandacht herken ik. Wij hebben daar voor het Kind Van De Dag Systeem. Elke zaterdag is er een ander kind, Kind Van De Dag, en gaat met mij naar de stad koffie drinken. Dat werkt erg goed vind ik altijd.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Overbodige dingen en/of teveelMy Profile

 • Reply anna 5 januari 2016

  Wat een mooie doelen! Het is echt niet erg om niet elke dag te bloggen :-). Ik wens je een fijn 2016!

 • Reply Sabine 5 januari 2016

  Keep up the good work. Veel succes en plezier in het behalen van je doelen !

 • Reply Kim 6 januari 2016

  Wat een mooi doel om apart met je kids er op uit te willen. Ik deed dat vroeger ook een paar keer per jaar met mij moeder. Even een broodje bij de Hema en stiekem een cola. Zo leuk!
  Kim onlangs geplaatst…With love from BerlinMy Profile

 • Reply Charlotte 15 januari 2016

  Soms kan het juist goed zijn om even niet te bloggen. Tenminste dit werkte wel voor mij toen ik even een dipje had! Wat fijn dat je zo’n heerlijke vakantie hebt gehad! Veel succes met je doelen voor komende jaar!
  Charlotte onlangs geplaatst…Blogtips #2 Waar haal je inspiratie vandaan?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge