Mijn 5 favoriete musthaves voor baby’s

14 december 2015 | Categorie: Opvoeding & ontwikkeling, Overig

Ik heb drie kinderen. En bij elke zwangerschap en elk kind maak je als het ware een sprongetje vooruit op je eigen evolutielijn. Loop je bij de eerste zwangerschap nog met een ellenlange musthave-lijst in je handen door alle winkels te struinen, bij een derde weet je wel beter. Er zijn zoveel dingen die je in de praktijk niet of nauwelijks gebruikt (zal ik later eens een lijstje van maken). Maar andersom geldt het evengoed zo. Er zijn tal van praktische spulletjes die je veel eerder had willen kopen als je het geweten had. Ik ben even gaan graven in mijn geheugen (de echte babytijd ligt al weer 2 jaar achter me -helaas-). Wat zijn voor mij nou de fijnste en meest praktische musthaves voor mijn baby geweest?

MIJN TOP 5 FIJNSTE MUSTHAVES VOOR BABY’S: 

1. DE CO-SLEEPER: DICHTBIJ EN HANDIG
Ik ontdekte de co-sleeper helaas pas in mijn derde zwangerschap. Een vriendin wees me erop hoe ontzettend fijn dit bedje is. Het wiegje bevestig je aan je eigen bed waardoor je baby op dezelfde hoogte ligt als jij. En omdat het bedje aan één zijkant geen spijlen heeft, kun je je baby ’s nachts heel gemakkelijk naar je toetrekken of even aanraken. Voor mij was dit ideaal. Zo hoefde ik in de eerste weken na mijn derde keizersnede niet telkens mijn man wakker te porren als de baby weer een voeding nodig had. Ik moest echt even slikken toen mijn baby te groot werd voor dit bedje. Maar op internet vond ik gelukkig een instructie hoe je heel gemakkelijk een Ikea-ledikant omtovert tot een co-sleeper. Zo kon ik nog langer genieten van mijn slapende baby naast me! De co-sleeper kun je o.a. hier kopen.

co-sleeper

2. SNOOZYBABY WIKKELDEKEN: LEKKER WARM EN ZACHT!
Alle drie mijn baby’s hield ik vanaf de geboorte warm in de wikkeldeken van Snoozybaby. In het ziekenhuis, maar later ook in de wipper, na het badje, in de box of in de kinderwagen. De doeken zijn echt superzacht en lekker cosy! Ik heb nergens anders zo’n fijne wikkeldeken gezien. Je kunt de Snoozybaby wikkeldeken o.a. hier kopen.

omslagdoek

3. MARSUPI DRAAGZAK: ERGONOMISCH EN HANDIG!
Ik vond het heerlijk om mijn kinderen te dragen in een doek. Maar met nog twee rondrennende hummels vond ik het knopen van een doek niet altijd even praktisch. Ik ontdekte bij baby nummer drie de Marsupi. Een hele fijne, ergonomische drager die je supereenvoudig sluit door middel van klittenband. En met behulp van een speciaal bandje kun je deze drager al vanaf de geboorte gebruiken. De Marsupi koop je o.a. hier. Maar kijk ook eens op Marktplaats; vaak zijn ze prima tweedehands te verkrijgen (heb ik gedaan)!

marsupi

4. PUCKABABY INBAKERSLAAPZAK & PACCO INBAKERDOEK: SLAAP LEKKER!
Je herkent het vast wel. Dat je baby op een gegeven moment met zijn armpjes gaat ‘maaien’. Daar schrikken ze dan weer wakker van. Het inbakeren van je baby kan dan helpen. Ook als je baby ‘gewoon’ onrustig is. Eigenlijk denk ik dat alle baby’s het fijn vinden om ingebakerd te worden! Het inbakeren heb ik bij mijn tweede baby ontdekt. Ik probeerde de Puckababy inbakerslaapzak uit en was direct verkocht. De Puckababy is een klein slaapzakje waarbij de armpjes van je baby in de slaapzak zitten. Het is dus niet het klassieke, strakke inbakeren zoals je dat met doeken doet. Ik vind het een van de beste uitvindingen ooit! Mijn derde wilde nog strakker ingebakerd worden. Voor hem was de Pacco inbakerdoek de oplossing. Beide inbakersystemen vond ik echt top!

inbakeren

4. DUBBELE ELEKTRISCHE BORSTKOLF: LEKKER SNEL KLAAR!
Ik heb mijn drie kinderen vrij lang borstvoeding gegeven. Op een gegeven moment is het moment daar dat je weer moet gaan werken. Bij de eerste twee kinderen gebruikte ik een enkelvoudige elektrische kolf. Gemiddeld was ik 20 minuten per sessie bezig. Bij de derde besloot ik te investeren in een dubbele borstkolf. Zelf had ik de borstkolf van Lactaline, een prima ding. Ik kolfde in de helft van de tijd dezelfde hoeveelheid melk. Super snel en gemakkelijk! De borstkolf kun je hier kopen.

borstkolf

5. XXL verschoningskussen van Kidzimpulz
Iets waar ik nog steeds veel plezier van heb ik het XXL verschoningskussen dat ik kocht bij Kidzimpuls. Ik schafte ‘m voor mijn eerste aan en inmiddels ligt mijn derde peuter van twee jaar er nog dagelijks op. Je kunt het kussen door de grootte makkelijk gebruiken totdat je kind uit de luiers is. Ik heb er een aparte hoes voor gekocht die ik gemakkelijk even in de was gooi. Een heel praktisch, fijn ding! Het kussen kost meer dan een gemiddeld verschoningskussen, maar je kunt er ook veel langer mee doen. Bovendien staat het ook nog eens lekker stoer op je kinderkamertje!

verschoningskussen

Welke producten vond jij het allerfijnste voor je baby’s?

 

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reply Elisabeth 14 december 2015

  Een inbakerdoek was wat ik een musthave vond. Heb er net één van ons naar een stel vijna ouders opgestuurd ;)
  Elisabeth onlangs geplaatst…7 dingen over baby’s die ik niet bedacht had voor ik er aan begonMy Profile

  • Reply Marjolein 21 december 2015

   Oh wat fijn dat je doek een tweede leven krijgt!

 • Reply Fleur 14 december 2015

  Samen slapen is zo fijn :) De Puckababy heb ik ook gebruikt bij nummer 2 en 3. Wat een super schattige foto is die eerste foto zeg!
  Fleur onlangs geplaatst…Drie leuke kerstboeken (adventsactiviteit 13)My Profile

  • Reply Marjolein 21 december 2015

   Thanks Fleur! Grappig dat jij het ook hebt gebruikt bij je kids!

 • Reply Jess 14 december 2015

  Tetradoeken! Ik kan niet meer zonder, ik dacht altijd dat ze overroepen werden. Een borstvoedingskussen ook wel. Ik gebruik die voor alles! Lekker Comfy ding.
  Jess onlangs geplaatst…Weggeverij: Hot/cold compressenMy Profile

  • Reply Marjolein 21 december 2015

   Tetradoeken, ik heb er nog nooit van gehoord. Leuke aanvulling! En ja, die kussens zijn ook heel erg fijn!!

 • Reply De baby uitzetlijst: wat heb je nou écht nodig? - Blogbymar.com 13 januari 2016

  […] LEES OOK: MIJN 5 FAVORIETE MUSTHAVES VOOR BABY’S. […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge