Een dag uit het leven van een moeder met 3 kids

21 december 2015 | Categorie: Persoonlijke posts

Ik leef, of liever gezegd ik werk er elke week naar toe… mijn vrije woensdag. Eindelijk vrij. Leuke dingen doen met de kinderen en als het even kan een klein beetje tijd voor mijzelf. En hoe houd ik mij elke keer weer voor de gek! Een vrije woensdag met drie kinderen? Dat bestaat niet! Zoals elke moeder met kleine kinderen natuurlijk wel weet. Quality time voor mezelf? Echt niet. Nada. Noppes. Geen tel. Voor de grap heb ik eens bijgehouden hoe mijn ‘vrije’ woensdag eruit ziet. Een dag uit het leven van een moeder met 3 kids.

een dag uit het leven van een moeder

Een dag uit het leven van een moeder met 3 kids

 • 06.00 uur: de jongste van 2 jaar wordt wakker. Zijn fles pap (ja, die krijgt hij voor het gemak nog ’s morgens) drinkt hij bij ons in bed op terwijl manlief onder de douche stapt.
 • 06.30 uur: hubbie gaat met de jongste naar beneden en maakt het ontbijt klaar. Ik maak de twee oudsten wakker, pak hun kleding en breng alles naar beneden. Ondertussen heb ik was nummer 1 aangezet.
 • 06.45 uur: ik ga douchen, mij afdrogen, aankleden en opmaken. Nee, dit is niet mijn relax-momentje, want terwijl ik me opmaak en aankleed gooi ik vuile sokken in de wasmand, ruim ik de slaapkamer op en zet ik de ramen open. Multitasking…
 • 07.15 uur: de kinderen hebben gegeten. Ze mogen heel even televisie kijken, terwijl ik ze help met aankleden, haren kammen en tandenpoetsen. Drie keer dus. Oh ja, ondertussen ben ik ook nog twee trappen omhoog gelopen om de tandenborstels op te halen. En ik probeer nog een paar slokken van mijn zwarte – inmiddels koud geworden – koffie te nemen.
 • 07.45 uur: je kent het wel, vlak voordat je weggaat wordt de luier weer volgescheten.
 • 07.50 uur: vanaf dit moment ben ik de kinderen vooral aan het opjagen. ‘Meiden plassen, schoenen, jassen aan! Heb je nou nog niet geplast? Pak je tas! Schoenen aan! Nee we gaan niet steppen nu, we gaan lopen.’ Neem van mij aan: dit ritueel duurt met drie kinderen langer dan je wilt! Herkenbaar?
 • 08.10 uur: we vertrekken lopend naar school.
 • 08.30 uur: de oudste geef ik een kus en de middelste lees ik 15 minuten in de klas voor. Soms komt het voor dat ik ergens op school poepluier 2 moet verschonen.
 • 08.45 uur: ik zwaai voor het raam en ga met de jongste terug naar huis. Samen lopen we naar boven en halen de was uit de wasmachine. Was nummer 2 gaat aan.
 • 09.15 uur: we drinken wat en eten fruit. Luier verschonen en weer naar buiten.
 • 09.45 uur: we gaan een stuk wandelen richting winkelstraat. Vaak moet ik nog een cadeautje voor iemand kopen, iets ruilen, brood en vleeswaren kopen. We maken altijd even een tussenstop bij de speeltuin. Ik kom er op dit moment vaak achter dat ik mijn ontbijt ben vergeten op te eten. Wanneer had ik dat kunnen doen? Dus snel even een krentenbol scoren bij de bakker. Ik kijk op mijn klok: al weer bijna 12.00 uur en dus tijd om de meiden op te halen.
 • 12.10 uur: Ik sta op het schoolplein te wachten totdat de school uitgaat. Ondertussen is Marnix in slaap gevallen. Niet handig, want dan krijg ik ‘m straks lastiger in bed.
 • 12.30 uur: de school’s out. Fiene gaat bij een vriendinnetje spelen, Floortje neemt een vriendinnetje mee naar huis.
 • 13.00 uur: we zijn thuis. Snel de tafel dekken en boterhammen eten. Honger!
 • 13.30 uur: de jongste is ondertussen erg moe geworden. Hij drinkt nog een beker melk en ik breng hem naar bed. Omdat hij in de wagen in slaap gevallen is, kost dit riedeltje me soms wel een half uur. Ik loop dan drie keer de trap op en weer naar beneden, mijn sportmomentje. Ondertussen haal ik was nummer 2 uit de machine en zet ik nummer 3 aan.
 • 14.00 uur: ik ruim de keuken op en zet de vaatmachine aan.
 • 14.15 uur: de kinderen willen en verdienen aandacht. Ik ga samen met ze knutselen, speel een spelletje en kam de haren van de barbies.
 • 15.00 uur: Marnix is weer wakker! Ik geef hem een dikke knuffel, verschoon zijn luier en trek zijn kleren weer aan. Samen halen we was nummer 3 uit de machine.
 • 15.15 uur: we drinken met z’n allen wat en eten een koekje.
 • 15.30 uur: mijn ouders zijn er (goddank dat ze even bijspringen). Ik moet Fiene namelijk bij een vriendinnetje ophalen maar Floortje kan niet mee, zij wordt om 16.00 uur opgehaald voor haar turnles. Voor die tijd wordt haar vriendinnetje ook nog opgehaald.
 • 16.15 uur: We zijn weer thuis. Ik ga alvast het eten voor vanavond koken, zodat ik dat straks alleen nog maar hoef op te warmen. Het koken gaat niet al te snel omdat Marnix aan mijn been hangt en wil helpen.
 • 17.15 uur: ik stap in de auto en ga Floortje en haar turnvriendinnetje ophalen bij turnles. Het is even rijden en spitsuur, ik doe er dus best lang over. Ik zet het vriendinnetje thuis af en rond 18.20 uur ben ik weer thuis.
 • 18.30 uur: eten opwarmen en aan tafel.
 • 19.00 uur: we hebben gegeten en gaan met z’n allen naar boven. De kids allemaal nog even onder de douche. En dus ook: afdrogen, pyjama’s aan, tanden poetsen en haren kammen. Als alle kinderen klaar zijn ga ik ze een voor een naar bed brengen. Ik begin bij de jongste. Elk kind een verhaaltje en daarna slapen.
 • 20.00 uur: ik ben weer beneden. Fijn: keuken opruimen! Oh ja, in de kamers liggen her en der nog speelgoed, schoenen en tassen….
 • 20.30 uur: IK ZIT! Mijn avond kan beginnen, yeah!

En, hoe ziet jouw ‘vrije’ dag eruit?

LEES OOK: BEN JE MOE? 7 TIPS VOOR MEER RUST EN ME-TIME.

 

Fotocredits: Pixabay

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reply Sabine 21 december 2015

  Haha pff en dan klaag ik dat ik het zo druk heb :P Leuk (en vooral verhelderend!) om dit te lezen!
  Sabine onlangs geplaatst…Las Novenas: het Colombiaanse kerstfeestMy Profile

 • Reply Marleen H 21 december 2015

  Wow dit lijkt wel heeeel erg op mijn vrije dagen. Ik ga het voor de grap ook eens opschrijven.. Na de vakantie wellliswaarvoorlopig doen we even rustig aan hoewel.. Met 3 kids..

 • Reply Lean 21 december 2015

  Heel herkenbaar
  Alleen heb ik tegenwoordig beneden ook voor mijn schatjes een tandenpoets set.
  ’s ochtends na het ontbijt =beneden,
  ’s avonds na het bad =boven. In het kader van de R van Regelmaat en vooral ook de P van Praktisch
  Tip

 • Reply Maai 21 december 2015

  Ook zo, alleen heeft oudste op woensdag geen school maar zwemmen rond het avond eten
  Maai onlangs geplaatst…Wat zeiden ze nu weer? #8My Profile

 • Reply Gwen 22 december 2015

  Shit. Ik heb er pas twee en ze gaan nog nier naar school, dus zeker rustiger. Nog. Waarom werk ik ook alweer maar twee dagen?
  Gwen onlangs geplaatst…Mijn favoriete filmsMy Profile

 • Reply Martine 27 december 2015

  Heerlijk he, die vrije dagen hihi :)
  Martine onlangs geplaatst…Help, de hele familie ziek!My Profile

 • Reply Nienke 31 januari 2016

  Haha ik heb er maar 1 maar ik heb een gastouderopvang…. Zit ook geen seconde. Ben al benieuwd hoe t gaat als mijn zoontje naar school gaat en wij een 2e mogen krijgen.. ooit.
  ik vraag me trouwens wel af wanneer die was opgehangen wordt

 • Reply Best gelezen artikelen van de maand #1 - Blogbymar.com 3 februari 2016

  […] Dit artikel postte ik al in december en wordt nog dagelijks veel gelezen. Met stip staat dit blog op nummer 1. Ik schreef het stuk nadat ik voor de zoveelste keer een megadrukke (vrije) woensdag beleefde. Ik rende van hot naar her en had nauwelijks tijd om bijvoorbeeld even een kop koffie te drinken. Ik schreef diezelfde avond nog een samenvatting van hoe mijn dag eruit had gezien. Sindsdien krijg ik veel reacties van moeders die zich hierin herkennen. Pjiew, gelukkig ben ik niet de enige moeder die het zo druk heeft :-) Gedeelde smart is halve smart, zullen we maar zeggen. […]

 • Reply Wel of toch geen derde kind? - Blogbymar.com 5 februari 2016

  […] LEES OOK: EEN DAG UIT HET LEVEN VAN EEN MOEDER MET 3 KIDS […]

 • Reply jodi - liefthuis 30 maart 2016

  Heel leuk om te lezen. Ben benieuwd hoe dit over een paar jaar bij ons thuis gaat.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…PLOG: Eerste keer naar de dierentuin….Kijk je mee?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge