Mijn kinderboeken Top 10

28 oktober 2015 | Categorie: Speelgoed & gadgets

Fiene (4 jaar) is hard toe aan een aantal nieuwe boeken. De laatste dagen vraagt ze zelfs al of ze van Sinterklaas een paar nieuwe boeken mag. Ze heeft wel wat boeken naast haar bed staan. Het zijn er niet eens echt veel. Maar de helft van haar boeken vindt ze niks. Helaas dus geen ‘Jip en Janneke’ of ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’, die weigert ze open te slaan. Best jammer, vind het zelf namelijk zulke leuke boeken.

Nieuwe boeken dus. Maar wat koop je voor een 4-jarige? Als ik hier in Den Haag naar kinderboekenwinkel Paagman ga kijk ik mijn ogen uit. De sfeer in zo’n kinderboekenwinkel vind ik altijd erg fijn. Maar door de bomen zie ik het bos niet meer. Ik ben dus maar eens gaan rondneuzen op het internet en heb hieronder een kleine selectie gemaakt van boeken waarvan ik denk dat zij ze wel leuk vindt.

kinderboeken 1

1) De krijtjes staken (Oliver Jeffers)
Dit boek heeft vorig jaar (2014) de Zilveren griffel gewonnen. Het verhaal spreekt me aan en de recensies zijn lovend. Volgens mij dus een echte aanrader.

2) Sneeuwwitje breit een monster (Annemarie van Haeringen)
Fiene is dol op Sneeuwwitje (en alle andere Disney-prinsessen). Ik vind de draai die ze aan dit verhaal hebben gegeven erg geestig!

3) De poepfabriek (Marianne Busser)
Alles wat met poep en plas te maken heeft is toch grappig?!

4) Het Muizenhuis – Sam & Julia – het grote feest (Karina Schaapman)
Er staan bij ons al twee andere boeken van Het Muizenhuis in de kast en de meiden vinden Sam & Julia altijd erg leuk. Dit boek mag dus niet ontbreken in hun boekenkast.

5) De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen (Andy Griffiths)
Dit boek was de DWDD Kinderboek van de maand oktober 2015. De illustraties zien er prachtig uit.

kinderboeken 2

6) De gele ballon (Charlotte Dematons)
Fiene is dol op zoekboeken. We spelen altijd het spelletje ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ en proberen het de ander altijd zo lastig mogelijk te maken. Kennen jullie het zoekboek ‘Sinterklaas’ van Charlotte Dematons al? Die hebben we vorig jaar aanschaft en is rondom Sinterklaas altijd erg populair hier in huis. De gele ballon staat nu op mijn verlanglijstje.

7) De Gruffalo (Julia Donaldson)
Ik hoor zoveel goede verhalen over de boeken van De Gruffalo dat ik er dit jaar zeker eentje wil aanschaffen.

8) Stap maar op mijn bezemsteel (Stephen Donaldson)
Alles wat ook maar met prinsessen of heksen te maken heeft vinden de meiden leuk. Deze vast ook!

9) Sinterklaas slaat een jaartje over (Susanne Wiersma)
Sinterklaas is natuurlijk de held van elk kind. Dit boek lijkt me erg geestig.

10) Er was eens een prins en die wou een prinses (Martine Bijl)
Prinsessen, daar krijgt Fiene nooit genoeg van. Ook dit boek krijgt fantastische recensies en lijkt me erg leuk!

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge