Mijn 10 favoriete blogs

26 oktober 2015 | Categorie: Lifestyle

Niet alleen steek ik veel vrije uren in mijn eigen blog. Ik vind het ook enorm leuk om andere blogs te lezen. Daar gaat ook aardig wat tijd in zitten moet ik zeggen. Er zijn er zoooooo ontzettend veel mooie, leuke, gezellige, grappige, scherpzinnige blogs. Honderden, zeg maar gerust duizenden! Via bepaalde Facebookgroepen, maar ook via Bloglovin leer ik veel (nieuwe) blogs kennen. Met sommige bloggers bouw je zelfs een band op. Je leest elkaars blog en laat over en weer een reactie achter. Uit respect voor elkaar. Omdat je weet hoeveel ziel en zaligheid iemand in zijn/haar blog steekt. En hoe fijn is het dan als je merkt dat je blog ook gelezen en gewaardeerd wordt.

Hieronder heb ik 10 van mijn favoriete blogs (op alfabetische volgorde) onder elkaar gezet. Het zijn vooral de wat ‘kleinere’, persoonlijke blogs die me aanspreken. Hoewel klein, veel van deze bloggers hebben al heel wat volgers!

1. Blogtrommel: als beginnende en gevorderde blogger kun je hier terecht voor tips en tricks om je blog succesvol te maken. Vrijwel dagelijks verschijnen zeer interessante artikelen over bijvoorbeeld het aanjagen van je blog, het beter vindbaar maken, etc. De artikelen lezen zeer prettig weg.

2. Bregblogt: Bregje is vooral een heel leuk mens die haar persoonlijke belevenissen met kind en man deelt op haar blog. Lekker nuchter, eerlijk en vooral ook herkenbaar.

3. Huisvlijt: ik vind het zo ontzettend knap dat deze sportieve moeder van maar liefst 5 kinderen (!!) zo actief blogt. Niet alleen op Huisvlijt, ze beheert nog meer blogsites! Ze schrijft dagelijks persoonlijke artikelen over haar actieve leven als moeder. Lekker to-the-point, humoristisch en ook scherp. Dat maakt dat ik haar artikelen graag lees.

4. Jenniefromtheblog: veel respect voor de 21-jarige Jennie die een superleuke en professionele blog heeft neergezet. Het is een persoonlijke lifestyle blog en je vindt er dagelijks posts over haar belevenissen, aankoopjes (!!), reviews en meer… 

5. Lovelowbudget: ‘mooi hoeft niet altijd duur te zijn‘ is het uitgangspunt van Sara. Ze schrijft op een nuchtere manier over beauty en fashion. Ze reviewt producten die lekker betaalbaar zijn en geeft haar glasharde mening.

6. Mamaliefde: een persoonlijke mama blog van Linda. Zij combineert persoonlijke blogs met leuke winacties en product reviews. Heb veel respect voor Linda omdat ze zich volledig, op professioneel wijze, richt op haar blog. Ze heeft naast haar eigen blog een Facebookgroep opgericht voor bloggers en inspireert en brengt hiermee bloggers met elkaar in contact.

7. Mintsandmangos: een persoonlijke lifestyle blog van Sophie Drenthe. Ze schrijft voornamelijk over beauty, maar  je leert haar ook beter kennen door haar persoonlijke posts. De combinatie van mooie fotografie en prettig leesbare, inspirerende artikelen maken dat ik altijd graag even een kijkje neem op haar site.

8. Peekinside: een veelzijdige blog van Angelina, food & lifestyle blogger en vormgever. Ze heeft mij geholpen bij het vormgeven van mijn eigen blog maar heeft zelf ook een prachtige blog. Kijk maar!

9. Prettywordsplease: een superleuke blog van mijn collega en happiness-hunter Judith. Ze schrijft als nuchtere Hollandse bewust in het Engels over alles wat met happiness te maken heeft. Daar word je toch vrolijk van?!

10. Savedwithstyle: als ik deze blog van Judith bezoek dan word ik vooral altijd heel erg hebberig. Ze inspireert me enorm met foto’s van haar (voornamelijk zwart-witte) interieur, kinderkamer-accessoires en kinderkleding.

Ik volg ook nog een aantal grotere blogs, waar vaak meerdere bloggers op posten en waar ook veel gesponsorde artikelen op geplaatst worden. Bijvoorbeeld: me-to-we (erg grappig), kindermodeblog (inspiratief) en fabmama (veelzijdig).

Welke blogs moet ik volgens jullie absoluut aan dit lijstje toevoegen? Laat vooral je reactie achter!

Fotocredit: Sergey Zolkin, via Stocksnap.io

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

19 reacties

 • Reply Lindsey Beljaars 26 oktober 2015

  Wat superleuk om te lezen. Kende een aantal blogs maar nog niet allemaal. Ga dus zeker even een kijkje nemen op de blogs die ik nog niet kende.

  • Reply Marjolein 26 oktober 2015

   Dank je wel!

 • Reply Bregje 26 oktober 2015

  Nou, wat lief en leuk! Dankjewel! Er zitten blogs bij die ik nog niet ken, dus ik ga binnenkort eens lezen! X
  Bregje onlangs geplaatst…7 Types die je tegenkomt in de wachtkamerMy Profile

  • Reply Marjolein 26 oktober 2015

   :-)

 • Reply Sara 26 oktober 2015

  Wauw, wat lief en leuk en eervol dat ik in je lijstje sta. Dankjewel! Zo’n vermelding zorgt er echt voor dat ik nu met een dikke smile op de bank zit! Veel van deze bloggers volg ik zelf ook. Leuk om je lijstje te lezen.
  Sara onlangs geplaatst…Prijsmepper: 5 mini’s voor €1My Profile

  • Reply Marjolein 26 oktober 2015

   Geen dank! Vind je blogs altijd erg leuk te lezen! Jij veel succes met je blog natuurlijk!

 • Reply Marijke 26 oktober 2015

  Fantastic moms vind ik ook nog erg leuk, af en toe gewoon te leuk om te lezen.
  En ik ken nog niet alle blogs van jouw favorieten, dus heb ik mooi nieuw leesvoer
  Marijke onlangs geplaatst…Zelfscan en zelfscanMy Profile

  • Reply Marjolein 26 oktober 2015

   Oh ja, goede tip! Die ben ik gewoon vergeten op te nemen in mijn lijstje. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer die ik volg. Misschien over een tijdje weer een nieuw lijstje :-)

 • Reply Linda 26 oktober 2015

  Wat ontzettend leuk dat je me in dit lijstje noemt, dat doet me echt ontzettend goed! Zeker ook met je waardering voor het professionele, dat is soms wat lastig te combineren. Ik ben zelf ook erg dankbaar voor de Facebook groep en jullie deelname daar. We kunnen zoveel van elkaar leren!
  Linda onlangs geplaatst…25 activiteiten voor tijdens de herfst(vakantie)My Profile

  • Reply Marjolein 26 oktober 2015

   Ja vind het echt zo knap hoe jij dat allemaal doet. De kennis die je ervan hebt en de tips die je aan anderen geeft. Echt super!

 • Reply Nanda 27 oktober 2015

  Voor mij bijna een heel vat nieuwe blogs. Ik lees voornamelijk familiereisblogs voor de inspiratie en alle prachtige foto’s, maar ik zou zo graag wat andere blogs lezen. Op mijn blog vind je elke maandag een dagboek waarin ik vooral schrijf over onze uitstapjes. Deze week heb ik ook een leuke review (idee voor in de zak). Maar ook BV kleine wereldreiziger en Vettt is erg leuk!
  Nanda onlangs geplaatst…Weekly whereabouts #83: herfstblaadjes, Zoldertheater en de EemhofMy Profile

  • Reply Marjolein 27 oktober 2015

   Leuk! Ik ga ook een kijkje nemen op jouw blog!!!

 • Reply Barbara 27 oktober 2015

  De meeste blogs ken ik al, maar nog niet allemaal! Eens even neuzen!
  Barbara onlangs geplaatst…Een off-day heeft iedereen wel eens, ik ook!My Profile

 • Reply Roos 27 oktober 2015

  Wat een leuk lijstje! Ik kende eigenlijk bijna nog geen 1 blog die er tussen staat. Heerlijk nieuw leesvoer!
  Ik blog zelf op The London Cookbook. Ik ben begin dit jaar naar Londen verhuisd, dus ik deel een kijkje in mijn leven, tips voor Londen en veel recepten. Zou het leuk vinden als je eens een kijkje neemt :)
  Roos onlangs geplaatst…Vegetarian Goulash With Butternut SquashMy Profile

  • Reply Marjolein 27 oktober 2015

   Dank Roos! Ik ga zeker een kijkje nemen op jouw blog. Leuk om nieuwe blogs te leren kennen!

 • Reply Vlijtig Liesje 27 oktober 2015

  Hé, wat leuk zeg! Ik sta er bij! Dankdankdank! Superleuk.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Rijst: waar kun je uit kiezen?My Profile

  • Reply Marjolein 27 oktober 2015

   Geen dank!!!

 • Reply Miguel 29 maart 2018

  Eentje om te ontspannen, met lach en traan, zonder commerciële inhoud of tips, gewoon opgroeien en wat er bij hoort. https://www.delcour.nl/kids

 • Reply Yoni van Ekkendonk 1 augustus 2018

  Je schrijft heel leuk! Ga zo door!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge