Gemakkelijk en snel eten op tafel? 8 maaltijdboxen op een rij!

29 oktober 2015 | Categorie: Health & Food

Heb jij dat nou ook? Elke week loop je weer door de supermarkt te struinen. Op zoek naar inspiratie en ingrediënten voor een aantal gerechten die je die week op tafel kunt zetten. Maaltijden die gezond zijn, door de kinders gegeten worden en die snel op tafel staan. Ik heb eigenlijk nooit zin en überhaupt geen tijd om vooraf mijn kookboeken door te spitten. Om vervolgens daarna nog een boodschappenlijst te maken. Ik ga (in tegenstelling tot manlief) op goed geluk naar de supermarkt en hoop dat ik terstond midden in de AH mijn ingevingen krijg. Voorheen deed hij altijd de weekboodschappen. Maar manlief was er zo klaar mee dat ik de laatste weken met Marnix de supermarkt induik. We maken van een nood een deugd en proberen samen maar een beetje lol te maken in die supermarkt…

Om het leven van een druk gezin een stukje gemakkelijker te maken zijn er de maaltijdboxen. Boxen boordevol verse ingrediënten die bij je aan de deur worden bezorgd. Je hebt vast wel eens gehoord van HelloFresh? Wij hebben HelloFresh een aantal maanden uitgeprobeerd en ik moet zeggen: ik vond het ideaal. De kwaliteit vond ik echt goed en er zaten ook regelmatig groentes in die je in de supermarkt niet vindt (jij wel eens paarse wortels gezien bij de AH?). Hierdoor aten we veel gevarieerder. Toch zijn we er na een aantal maanden weer mee gestopt. Grootste bezwaar vond ik dat de recepten soms een beetje te apart waren. Boerenkooltaart ging er bijvoorbeeld echt niet in bij de kids.

Toch blijven die boxen retemakkelijk. Er zijn er in de tussentijd heel veel bijgekomen. Ik heb een aantal maaltijdboxen op een rijtje gezet. Voor zover ik kan zien leveren deze allemaal op flexibele basis. Dat wil zeggen: mocht je een keertje geen zin hebben in de maaltijdbox of ga je op vakantie, dan ben je niet verplicht de box af te nemen. Je kunt bij elke leverancier ook aangeven of je de box voor 2 of voor 4 personen wilt ontvangen (logisch). Sommigen bieden ook een vegetarische variant aan, maar zeker niet allemaal! Ze stellen ten slotte allemaal dat het eten binnen 30 minuten op tafel staat! De verschillen tussen de verschillende aanbieders zijn dus niet heel erg groot. De prijzen variëren tussen de € 40,- en € 68,- (4 personen, 3 maaltijden).

Mocht je interesse hebben in zo’n box, bekijk dan de verschillende recepten die je op de sites kunt vinden. Zo krijg je een beetje een gevoel bij wat de boxen te bieden hebben.

Ik denk dat wij de Mathijs Maaltijdbox gaan uitproberen. Het leuke is dat je er een speciale familiebox kunt kopen, boordevol kindvriendelijke recepten. 

Een overzicht van 8 maaltijdboxen vind je hier:

Allerhande box: € 49,-. Handig: je laat meteen je andere boodschappen erbij bezorgen.

Beebox: € 56,- voor een biobox en € 58,50 voor een koolhydraatarme box!

De Krat.nl: € 57,- (ook vegetarische krat beschikbaar)

HelloFresh: € 59,- (vegetarische box mogelijk).

Marley Spoon: nu € 39,40

Mathijs Maaltijdbox: € 49,-. TIP: de familiebox, boordevol recepten die kinderen lekker vinden.

Streekbox: (van de boer op je bord), € 49,- voor een gezinsbox

Zinner dinner: € 67,50

Vermelde prijzen zijn voor 4 personen, 3 maaltijden.

Heb jij wel eens een maaltijdbox ontvangen? En wat waren jouw ervaringen?

Fotocredits: Jan Vašek via jeshoots.com

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reply Marielle 30 oktober 2015

  Mij lijken maaltijdboxen helemaal niets. Moet je iets eten waar je geen zin in hebt.
  Ik vind het belangrijk dat mijn eten zo min mogelijk e-nummers bevat en dat het zo eerlijk mogelijk bereid is en dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun product.
  Ik bestel sinds een aantal maanden mijn eten bij Willem & Drees (https://willemendrees.nl/home).
  Hier stel je je eigen box samen met eten van lokale boeren bij jou in de buurt.

  • Reply Marjolein 30 oktober 2015

   Hi! Ja, dat is ook een mooie tip, dank! Overigens is het niet zo dat de maaltijdboxen uit e-nummers bestaan. Daar letten wij namelijk hier thuis ook op. Mijn ervaring met HelloFresh is bijvoorbeeld dat je allemaal biologische groentes krijgt met losse (vaak verse) kruiden waar je dan zelf je maaltijd van bereid. Vaak ook alles op volkoren basis (bijvoorbeeld volkoren pasta). Voor zover ik het kon zien geldt dit voor alle maaltijdboxen die ik heb geselecteerd…

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge