Ideeën voor een kinderpartijtje: heksenfeestje

7 oktober 2015 | Categorie: DIY, Overig

Vorige week woensdag schreef ik nog een blog met ideeën en tips voor een prinsessenfeest. Deze week was onze oudste dochter Floortje aan de beurt. Een goede vriendin van me had net een heksenfeestje georganiseerd. Dat leek me wel een leuk thema voor dit partijtje.

Leuke heksenspullen kopen!
Bij een heksenfeestje horen natuurlijk allemaal heksenspulletjes. Op internet zocht ik in eerste instantie naar wat leuke aankleding. Knalfuif.nl is een handige webwinkel dat op feestthema is ingedeeld. Ik kocht er uiteindelijk een heksenslinger (€ 2,99) en heksenbekers (€ 2,49/8 stuks). Maar ook heksenneuzen (€ 0,99), spinnen (€ 2,75/12 stuks) en zelfs een heksenbezem (€ 4,75).
Op fun-en-feest.nl vond ik een vlaggenlijn (€ 2,99), heksenballonnen (€ 2,65/8 stuks), feestborden (€ 3,30/8 stuks), servetjes (€ 3,30/20 stuks), uitdeelzakjes (€ 1,99/8 stuks), kleurplaten (€ 2,75/8 stuks) en zelfs een heksenketel (€ 6,99)!

heksenspullen

In de stad liep ik nog even binnen bij Big Bazar. Zijn jullie daar wel eens geweest? Heel veel bakken met spullen, vaak voor weinig. Heb je een feestje, dan moet je er echt even gaan rondneuzen. Ik kocht voor alle kinderen een heksenhoed (€ 0,99) en nog wat heksenschuimpjes.

heksenspullen

Voor het prinsessenfeestje was ik al bij Action naar binnengelopen. Ook een ideale winkel voor als je iets nodig hebt voor een feestje. Ik vond er kartonnen huisjes (€ 1,99) met daarin allemaal dingen om het huisje mee te versieren (papier, lintjes, knoopjes). Leek me leuk om met de kinderen een soort Hans en Grietje huisje te maken. Ik kocht er nog 2 zakken met losse knopen (€ 1,59/stuk) en zakken met mozaïekpapier (€ 1,38/stuk) bij. Echt een aanrader! Verder voor elk kind een eigen tube met lijm (€ 0,99).

Action

Ons feestprogramma zag er als volgt uit:

12.30 – 13.15 uur: broodjes eten/drinken
De kinderen (totaal 10, inclusief 2 van mezelf) namen we mee uit school. Thuis stonden gesmeerde broodjes met kaas, worst en chocoladepasta klaar. En natuurlijk wat lekkers erbij te drinken.

13.15 – 14.15 uur: heksenspelletjes (let op: dit moet je voorbereiden!)
Het weer viel vandaag wat tegen en dus speelden we alle spelletjes binnen. We hebben muizen gehapt (in plaats van koekhappen), met een bezemsteel gevlogen over een parcours door ons huis heen, geblinddoekt een pukkel op de heksenneus getekend en zelfs een heksenbrouwsel gemaakt van draculabloed, muizenkeutels en rattengif. Een omschrijving van alle spelletjes en het draaiboek van ons feestje vind je hier.

heksenspelletjes

heksenspelletjes

heksenspelletjes

heksenspelletjes

heksenspelletjes

14.15 – 14.45 uur: taart eten en cadeautjes uitpakken
De kinderen aten uiteraard heksentaart. Ondertussen mochten de kinderen een voor een een loodje trekken uit een bowl met wormen en oogballen (gemaakt van spaghetti en zilveruitjes). De grootste lol hadden ze. De naam die werd getrokken mocht haar het cadeautje aan Floortje geven.

heksenfeestje

14.45 – 15.30 uur: knutselen
De kartonnen huisjes die ik kocht bij Action werden versierd met allemaal leuke plaksels. Sommige kinderen vonden het na 20 minuten wel welletjes en gingen lekker spelen. Om 15.30 uur werden alle kinderen opgehaald en kregen een tasje met daarin de heksenkleurplaat, 2 heksenschuimpjes en een nepspin en -muis mee naar huis. Oh ja, ook de heksenhoed en -neus mochten ze houden.

heksentasje

Ik kijk wederom terug op een heel leuk feestje! En ook de kinderen hebben heel veel plezier met elkaar gehad!

Hopelijk heb je wat aan mijn tips en ga je zelf ook zo’n leuk heksenfeest organiseren!

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reply Vlijtig Liesje 9 oktober 2015

  Geweldig, zo’n zelf georganiseerd feestje! Complimenten. En het ziet er hartstikke leuk uit. Zeker rond deze tijd van het jaar kun je heel makkelijk leuke spullen kopen voor dit soort thema’s feestjes!

  • Reply Marjolein 9 oktober 2015

   Thanks!!!

 • Reply Frederique 11 oktober 2015

  Klinkt als een topfeestje! Ik vond het zo leuk om dat soort feestjes te organiseren toen mijn kinderen kleiner waren. Ze worden er nu helaas te groot voor :( :( Toen ik studeerde ben ik een keer ‘ingehuurd’ voor een heksenfeestje trouwens. Moest ik als heks in een glazen bol kijken, ik weet niet meer precies. Ik weet nog wel dat het voor een handjevol meisjes van 11 en 12 was en dat ze erg onder de indruk waren ;)

  • Reply Marjolein 12 oktober 2015

   Dank Frederique! Was zeker een leuk feestje! Hoe oud zijn jouw kinderen nu?

 • Reply Sarah 13 oktober 2015

  Oh! Dat ziet er een super leuk feestje uit! Hier is ze bijna twee dus nog geen vriendinnetjes die op bezoek komen al “oefen” ik nu wel al met de familie (zonder de spelletjes uiteraard). ^^

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge