Quote van de week #1 – over vluchtelingen en dragen

4 september 2015 | Categorie: Persoonlijke posts

Quote-001

Een nieuwe rubriek op mijn blog: ‘Quote van de week’. Op Instagram en Pinterest zie ik regelmatige mooie, treffende quotes voorbijkomen. Soms zijn ze ‘plat’, soms emotioneel. Soms grappig, maar vaak ook herkenbaar. Af en toe raken ze me écht, zo’n quote wil ik dan ook graag met jullie delen.

Deze week de eerste quote: HOPE IS THE ONLY THING STRONGER THAN FEAR.

Dagelijks zien we de schokkende beelden van de vluchtelingen langskomen in het nieuws. De foto van het 3-jarige jongetje Aylan dat woensdag bij de Turkse badplaats Bodrum aangespoelde, krijg ik voorlopig niet uit mijn hoofd. Wat een tragedie!

De vluchtelingenstroom houdt nu al maanden aan en het ziet er voorlopig niet naar uit dat daar een einde aan komt. Duizenden en nog eens duizenden, veelal uit Syrië en Afghanistan, wagen de sprong. Hetzij via de Middellandse Zee naar Italië, hetzij via Turkije naar een van de Griekse toeristeneilandjes voor de kust. Elke dag worden ongeveer duizend bootvluchtelingen gered. Sinds het begin van het jaar zijn waarschijnlijk al ruim 2.000 mensen omgekomen!!

De vluchtelingen laten het geweld en de armoede in eigen land achter in de hoop op een beter, menselijk bestaan hier. Vaak betalen ze duizenden euro’s aan mensensmokkelaars. De wanhopige hoop op een beter bestaan in Europa is zelfs sterker dan de angst op wat komen gaat. Garanties op succes worden niet gegeven.

Ik voel me als individu machteloos. Wat kan ik doen? Hoop een heel klein ministeentje bij te kunnen dragen. Naast mijn maandelijkse donatie aan het Rode Kruis doneer ik deze week mijn draagdoek aan de actie Because We Carry. De Amsterdamse yogaschooleigenaren Steffi de Pous en Anna Smit zamelen draagdoeken in -ze hebben inmiddels tientallen dozen vol- en vliegen op 23 september naar het Griekse eiland Lesbos om ze daar aan Syrische moeders uit te delen. Ik hoop dat mijn doek een van die lieve vluchtelingenkindjes warm en veilig draagt tijdens die wanhopige vlucht naar veiligheid…

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge