Leuk uitje met kinderen: appels en peren plukken in De Olmenhorst!

24 september 2015 | Categorie: Eropuit

Elk weekend proberen we iets leuks met de kinderen te ondernemen. Maar soms vind ik het best moeilijk om weer iets nieuws te verzinnen. Tijdens onze zomervakantie in Frankrijk ontmoette ik Jantine van Kidsproof Den Haag. Kennen jullie Kidsproof al? Een handige site met het meest complete overzicht van alle kinderactiviteiten in de buurt. Elke week kijk ik even op de Uitagenda of er iets leuks op het programma staat. Vorige week las ik op hun site over de start van ‘de zelfpluk’ op De Olmenhorst in Lisserbroek. Een groot landgoed met allemaal biologische appel- en perenboomgaarden en meer…

Met de laarzen aan (het had die ochtend flink geregend) gingen we op stap. En hoewel manlief en ik niet per se heel ‘groen’ zijn ingesteld vond ik het zelf echt een hele leuke ervaring. De bomen zijn allemaal redelijk klein van stuk en hangen vol met fruit. De kinderen krijgen allemaal een eigen tasje en kunnen daarna helemaal los. Binnen no time hadden ze hun tasjes gevuld.

Naast het plukken is er nog veel meer te beleven op De Olmenhorst. Het is écht Kidsproof! Een grote speeltuin met springkussen en een huifkar waarop je voor € 2,- een ritje kunt maken. Zelfs een winkel waar je lekkere sappen, jammetjes en bijvoorbeeld kaarsen kunt krijgen. De Olmenhorst organiseert ook regelmatig leuke activiteiten voor kinderen. Afgelopen weekend was er bijvoorbeeld een voorstelling van Poppentheater de Zilveren Maan. De kinderen vonden het fantastisch! Op 28 en 31 oktober wordt er Halloween gevierd met een lampionnentocht door de boomgaarden! Houd hun site dus ook goed in de gaten.

De zelfpluk is tot en met 25 oktober. Wij gaan de komende maand in elk geval nog een keertje plukken. Het heeft ook wel iets om al die zelfgeplukte appels en peren daarna in je keuken te zien liggen. Nu nog de appeltaart maken!

Olmenhorst
Samen appeltjes plukken.

Olmenhorst
De appels zijn allemaal rijp!

Olmenhorst
Binnen no time is de tas vol!

Olmenhorst
En ook de peren zien er prachtig uit.

Olmenhorst
Je mag de appels en peren meteen even proeven.

Olmenhorst
Er staan diverse grappige fotoborden op het landgoed.

Olmenhorst
Lekker in de plassen stampen!

20150919_154646
En ja hoor, Marnix valt midden in de plas…

Olmenhorst
Met als gevolg: natte billen!

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reply Debby 25 september 2015

  Heerlijk daar he, bij de appelbomen! Wij hebben daar sinds de geboorte van Linde een eigen appelboom. Elk jaar plukken we daar de appels voor haar verjaardagstaart. Ieder seizoen gaan we wel een keertje langs. Het is een super omgeving voor kinderen én ouders. Zij spelen, rennen en doen – wij genieten van een heerlijk koffietje of vers perensapje. Zo prachtig om te zien hoe de natuur in beweging komt, groeit en bloeit, haar vruchten laat plukken om vervolgens weer te rusten.. Mooi voorbeeld voor ons ;)
  Fijn dat jullie het plekje ontdekt hebben!
  liefs

 • Reply Vlijtig Liesje 25 september 2015

  Geweldig! Een uitje zonder schermpjes. Daar ben ik altijd voor!

  • Reply Marjolein 25 september 2015

   Ja heerlijk he, een plekje zonder schermpjes! Mocht jij nog tips hebben, dan hoor ik het graag! :-)

 • Reply Marjolein 25 september 2015

  Hi Debby! Oh wat leuk zeg, een eigen appelboom! Super leuk! Vind het echt super leuk op De Olmenhof. Echt een plekje waar we vaker naartoe gaan… Liefs Marjolein

 • Reply Gabriella 2 april 2016

  Wat een leuk artikel! Mijn complimenten. De Olmenhorst is ook bij ons favoriet. We komen daar regelmatig om zelf appels en peren te plukken. Een leuk uitje. Zeker voor de kids ;-)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge