Een simpele manier om de wereld een klein beetje mooier te maken

29 september 2015 | Categorie: Persoonlijke posts

Ik heb een aantal kaartjes geschreven en op verschillende, willekeurige plekken achtergelaten. Op mijn eigen voordeur (voor de postbezorger), op een brievenbus, op kantoor. Om opgepakt en gelezen te worden door vreemden. Best spannend om te doen eigenlijk. Durft iemand zomaar een achtergelaten kaart te bekijken? Of zal hij denken ‘het is niet voor mij’? Ik ben benieuwd!

kaarten

kaarten

Een aantal dagen geleden kwam ik op een bloggersgroep op Facebook de blog Love low budget tegen. De post die Sara had geplaatst sprak me direct aan. Zij is het project ‘Geld maakt niet gelukkig’ (#GMNG) gestart. Het intrigeerde me. Elke twee weken geeft zij een #GMNG opdracht. Om de wereld op een vriendelijke, eenvoudige en goedkope manier een stukje mooier te maken. Iedereen, dus ook jij en ik, kan hier een steentje aan bijdragen.

Haar eerste opdracht gaat over het verspreiden van leuke boodschappen door op willekeurige plekken voor wildvreemden kaartjes achter te laten. Op het kaartje staat een aardige, persoonlijke boodschap die de lezer via #GMNG weer verder kan verspreiden.

De opdracht sprak me direct aan. Al jaren werk ik bij een groot post- en pakkettenbedrijf. En onderzoeken wijzen telkens weer uit hoezeer mensen het ontvangen van kaartjes waarderen. Daarnaast vind ik dat we soms best wat aardiger en spontaner mogen zijn voor anderen. Dat kan heel eenvoudig met zoiets simpels als dit…

Ik hoop dat ik op deze manier een ieniemienie bijdrage heb geleverd aan een vriendelijkere, mooiere wereld. Doe jij ook mee?

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reply Sara 29 september 2015

  Ahhh wat ontzettend leuk dat je dit ook doet! Echt geweldig om zoiets terug te lezen. Je bent de eerste die daadwerkelijk meedoet met de opdrachten (tenminste, voor zover ik weet). Het is inderdaad best spannend om zo’n kaartje achter te laten, maar dat maakt het stiekem ook weer ontzettend leuk! Ik vind het echt ontzettend gaaf dat je meedoet en ik ga je post eventjes delen op social media!

  • Reply Marjolein 29 september 2015

   Dank Sara! Ik vond het echt leuk om te doen! En het is ook iets dat je gewoon regelmatig kunt doen. Het is niet iets eenmaligs vind ik… Super leuk bedacht van je!! Enne, bedankt voor het delen natuurlijk! Groetjes, Marjolein

 • Reply Resaarcle 8 oktober 2015

  Wat een topidee! Ik doe mee (in België, dus het gaat nu officieel internationaal!)

  • Reply Marjolein 8 oktober 2015

   Oh wat leuk!!! Laat je het me weten als je iets gedaan hebt??

 • Reply Joyce 8 oktober 2015

  Wat leuk, zeg! Misschien moet ik dat ook maar doen. :)

  • Reply Marjolein 8 oktober 2015

   Leuk Joyce! Laat je het me weten? Ik vond het heel leuk om te doen!

   • Reply Joyce 8 oktober 2015

    Zeker en vast! Hier ook internationaal trouwens: ik woon ook in België. :)

 • Reply #GMNG - Huizeke Sluizeken 16 oktober 2015

  […] kwam ik op de blog van Marjolein kwam ik onlangs deze leuke post tegen. Zij haalde blijkbaar hier de boter en inspireerde op haar beurt ook mij. Het project […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge