Mijn kind wil zelf bepalen wat ze aantrekt!

8 maart 2015 | Categorie: Kids fashion

Ik heb het opgegeven. Heb de strijdbijl begraven. Ik verlies het van mijn dochter van vijf! De strijd om de kleren. Haar kleren. Klinkt heftiger dan dat het is, maar in basis komt het wel hier op neer.

Hoe leuk is het om je dochter leuk aan te kleden?! Ik denk dat vrijwel iedere moeder met dochter zich hier in meer of mindere mate in herkent. Met Floortje op komst ging er een nieuwe wereld voor me open. In die tijd (nu zes jaar geleden) kocht ik al vrijwel alles online. Het web vond ik een walhalla. Voor meisjes genoeg leuks, te veel misschien wel. Anyway, ik kon Floortje kleden, precies zoals ik dat wilde.

Maar laat ik nou een heel eigenwijs kind hebben. Stronteigenwijs. Eentje die zich niet veel laat zeggen. Eentje met een sterkte wil. Vanaf een jaar of drie begon de ‘strijd’. Ze wilde bepaalde dingen pertinent niet aan. In die tijd waren dat onder andere broeken. Ik vond het erg jammer dat ze skinny’s stom vond, broeken die ik zelf graag droeg (en nog steeds draag). Maar goed, geen man overboord. Het zijn maar kleren tenslotte.

Maar met het ouder worden van Floortje lijkt haar eigen, sterke wil een loopje met me te nemen. Elke avond wil ze ZELLUF haar kleren uitzoeken. Ik mag me er pertinent NIET mee bemoeien. Als ik ook maar iets zeg, krijg ik steevast een sneer ‘het is MIJN kast, MIJN kleren en IK bepaal wat ik aandoe. JIJ hebt je eigen kleren’. En hoe langer ik over nadenk, hoe meer ik haar ook gelijk moet geven. Waarom zou ik haar opdragen wat ze wel of niet aan moet doen?! Ze heeft haar eigen smaak en dat is natuurlijk helemaal prima!

Dus helaas vrijwel geen online aankopen meer voor haar. Ik neem haar tegenwoordig mee naar de winkel. Om te voorkomen dat het – zonder haar goedkeuring – aangeschafte na een jaar ongedragen wordt doorgeschoven naar haar zusje (al teveel gebeurd). Kan ze zelf door de winkel struinen. Voor mij best een uitdaging. Want als het aan haar ligt kopen we alleen nog maar ‘Frozen T-shirts, prinsessenrokken en -jurken. Het liefste alles roze of paars. En laat ik dat nou net niet zo leuk vinden. Ik probeer het prinsessengehalte een beetje te drukken door er wel een paar stoere gympen bij te kopen. Dat mag dan nog net van haar, gelukkig. Of we gaan gewoon naar een winkel waar al die prinsessendingen niet te koop zijn. Nog handiger ;-)

Blog kindermode2

Blog kindermode

Blog kindermode3

Blog kindermode1

P.S. Werkelijk geen idee hoe jullie moeders het doen. Bepalen jullie zelf wat je kind draagt of is je kind ook zo eigenwijs?

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reply Anne-Marie 8 september 2015

    Ik hoor dit zó vaak van moeders om me heen. Je staat er echt niet alleen in. Ik durf het bijna niet hardop te zeggen uit angst dat ik dan nu meteen dezelfde strijd ga krijgen maar hier is nog steeds heel weinig strijd om kleding.
    Fenna kiest soms zelf een jurk/rok oid uit maar laat bij de bijpassende items kiezen. En vaak kies ik het voor haar uit en dan trekt ze dat aan. Soms met wat gemopper, maar ze trekt het toch aan.
    Maar hoe lang nog???

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge