De Voedselzandloper

10 oktober 2014 | Categorie: Health & Food

Het boek dat ons leven veranderde. ‘De voedselzandloper’. Een bekend boek, een bestseller. Wie kent het niet?! Ik werd getipt door mijn o zo sportieve, fitte, hippe kapper Mario (gay). Mario nipte aan zijn shake, terwijl hij woest mijn lokken knipte. Het was de eerste keer dat ik bij hem in de stoel zat. Hij vertelde me ronduit over zijn eet- en leefpatroon. Deels gebaseerd op dit boek. Bij Mario word je van alles enthousiast. Zo ook van dit dus. Het boek is geen dieetboek maar het geeft je inzicht in hoe je een gezonder, fitter en langer leven kunt leiden. (Dat Mario vier keer in de week sport, moet ik er wel bij vermelden.

Maar goed. Ik schafte het boek nog dezelfde avond aan via Bol.com. De volgende ochtend al bezorgd door mijn collega van Post (thanks!) en lezen maar. Ehm lezen met drie kids, daar kom ik dus niet aan toe. Ok, we namen het boek dus een aantal weken later mee op vakantie.

In a nutshell: het boek gaat over de invloed van eten op (moderne) ziekten (kanker, hart/vaatziektes, e.d.). De schrijver onderbouwt wetenschappelijk (veel dieten zijn dat niet) dat vooral suikers hier een groot debet aan hebben. Deze snelle/slechte suikers zitten vooral in brood, pasta en rijst. Vermijd zoveel als mogelijk deze suikers en vervang het door havermout, groenten en fruit.

Voor ons dus geen boterhammen meer (of heel weinig), geen lekkere pasta’s, geen gebakken aardappeltjes en geen overheerlijke rijst. Maar havermout, fruitshakes, salades, noten, groenten en fruit. Lastig? Helemaal niet! Het valt echt reuze mee. Tuurlijk, ’s morgens wel even wat werk om een salade te maken, maar die 10 minuten extra hebben we er graag voor over!

Ondertussen doet een aantal dames op kantoor gezellig met me mee. En nee, we zijn geen quinoakutten geworden, zoals ik laatst las in deze blog. Ik moest er hartelijk om lachen, maar he, we voelen ons wel top!

En ja, bijkomend voordeel is dat je (vooral in het begin) afvalt. Tussenstand: -4 kilo. We zijn ook een paar centimeter kwijt. Hoeveel, dat heb ik niet gemeten.

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reply 5 dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat detoxen - Blogbymar.com 22 september 2015

  […] het boek ‘De Voedselzandloper’. Hebben jullie het al gelezen? Ik schreef er eerder al een blog over. Na het lezen ervan was ik enthousiast en verruilde ik de grote borden pasta en boterhammen […]

 • Reply Gezonde snacks - ontbijtmuffins met blauwe bessen - Blogbymar.com 6 maart 2016

  […] erg bewust heeft gemaakt van wat suikers allemaal met je lichaam doen. Meer daarover lees je in deze blogpost. Koekjes en snoepgoed zul je om die reden niet zo snel meer in mijn boodschappenmandje vinden. Ook […]

 • Reply Strakker en fitter worden - zo doe ik dat - Blogbymar.com 7 juni 2016

  […] ben al een hele poos bezig met bewust eten. Het begon allemaal De Voedselzandloper dat ik las. Minder koolhydraten, meer groenten. Maar de pasta, rijst en gebakken aardappeltjes […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge