HELLUP: waterpokken!

10 oktober 2011 | Categorie: Persoonlijke posts

Maandag 26 september
We zien een paar rode puntjes in je gezicht, het zijn er misschien vier. We realiseren ons nog niet dat dit het begin is van ons waterpokkenavontuur.

Donderdag 29 september
Ik verschoon je luier en zie een blaasje met vocht. Ik vraag me af wat dit blaasje daar te betekenen heeft. Vrijdag breng ik je naar de crèche en zeg ik tegen je leidster Carolien dat je een blaasje hebt; of ze er even naar wilt kijken. ‘Oh’, zegt Carolien. ‘Dat is een waterpok.’ Ehm, waterpok?!

’s Middags worden we gebeld of we je wat eerder kunnen komen halen. Je bent hangerig en niet helemaal lekker. Snel kopen we nog wat waterpokkenmiddeltjes bij de drogist en halen je op. Je bent buiten lief aan het spelen maar je hebt er in die paar uur tijd behoorlijk wat pokken bij gekregen.

Zaterdag 1/zondag 2 oktober
Het hele weekend ben je niet lekker. Je hebt koorts, bent hangerig en huilerig. Een zielig vogeltje om te zien. Daar waar we eerst nog denken dat je de milde variant hebt, zit je binnen een paar dagen tijd onder de pokken. We worden een beetje zenuwachtig, aangezien we een paar dagen later op vakantie gaan. Snel nog wat ‘wondermiddeltjes’ in huis halen…

Maandag 3/dinsdag 4 oktober
Je blijft lekker thuis. Je bent namelijk nog steeds niet lekker. Je zit onder de pokken en bent koortsig. Omdat je ook ’s nachts wat onrustig bent, slaapt papa lekker een nachtje naast je bedje. Dat vind je natuurlijk reuze leuk!

Woensdag 5 oktober
Je zit weer helemaal lekker in je velletje, ondanks al die pokken! Er komen zelfs al korstjes op. Gek genoeg heb je helemaal niet zo veel jeuk. We zien je in elk geval niet krabben. We brengen je weer naar de crèche waar je een hele leuke dag hebt. Wat zijn we toch trots op je!

Donderdag 6 oktober
We gaan ’s middags even naar de dokter. Om te mogen vliegen hebben we een doktersverklaring nodig. Hij constateert dat de pokjes mooi zijn ingedroogd en geeft ons een briefje mee. Wel zegt hij dat het niet verstandig is om met die korstjes te gaan zwemmen. Dan worden de kostjes weer week, met kans op ontstekingen. Al met al dus niet verstandig om op vakantie te gaan…!

Vrijdag 7 oktober
Samen met onze vrienden (en vakantiegenootjes) besluiten we de vakantie te annuleren. Je hebt mooi ingedroogde waterpokken. Maar inmiddels zijn de waterpokken bij je vriendinnetje Fiene volop doorgebroken. Veel erger nog: baby Victor is opgenomen in het ziekenhuis, wat een schrik! Later blijkt dat hij zo ziek is van een virus.

Gelukkig mag Victor na een paar dagen ziekenhuis weer naar huis, drogen de pokken bij vriendinnetje Fiene nu ook in en vallen de korstjes er bij jou bijna af. Eind goed, al goed! En de vakantie? Die gaat er zeker nog van komen. Maar dan zonder de waterpokken! En met twee gezonde baby’s!

Facebook reacties

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge